Takaisin
Resepti

Kurpitsanuudelit gochujang-kastikkeella

Vegaaninen

Kurpitsanuudelit gochujang-kastikkeella

Vegaaninen
2 tuntia 30 min
4 hlö
2 tuntia 30 min
4 hlö

Aasialaiset maut sopivat kurpitsan kanssa! Tarjoile tuliset nuudelit paahdetusta kurpitsan puolikkaasta.

Juomasuositus

Kurpitsan makeus ja umamisen tulinen gochujang kesyyntyvät lempeä & makeahko -makutyypin valkoviinillä. Tarjoile viini hyvin jäähdytettynä. 

Valmistusaineet
  • 2 (à n. 600 g) pientä hokkaido- tai myskikurpitsaa 

  • 1 rkl seesamiöljyä 

  • 1 tl suolaa 

  • 1 pkt (200 g) nuudelia (esim. udon-nuudelia) 

  • 150 g pinaattia 

  • 1 pieni punainen paprika 

Kastike: 

  • 3 rkl seesaminsiemeniä 

  • 3 rkl gochujang-tahnaa 

  • 3 rkl vettä 

  • 3 rkl vaahterasiirappia 

  • 3 rkl soijakastiketta 

  • 1 rkl valkoviinietikkaa 

     

Valmistusohjeet
  1. Halkaise kurpitsat ja kaavi siemenet pois lusikalla. Nosta kurpitsat uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä pintaan öljy ja suola. Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia, tai kunnes sen sisus on pehmeää. 

  2. Koverra kypsän kurpitsan sisus leikkuulaudalle ja paloittele se sopiviksi suupaloiksi. Jätä kurpitsan reunoihin sisusta, mikäli tarjoilet nuudelin kurpitsanpuolikkaista.  

  3. Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan. 

  4. Halkaise paprika ja poista sen siemenet. Leikkaa paprika pieniksi suikaleiksi. 

  5. Valmista kastike. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Anna pannun jäähtyä hetki ja mittaa pannulle loput kastikkeen aineksista. 

  6. Lisää pannulle paprika ja pinaatti. Anna hautua minuutti, tai kunnes pinaatti on pehmeää. Lisää keitetty nuudeli ja sekoita. Lisää lopuksi paloiteltu kurpitsa.  

  7. Tarjoa nuudeli sellaisenaan tai kurpitsan puolikkaista.   

 

Vinkki: Tarjoile nuudeli kokonaisesta paahdetusta kurpitsasta. 

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström