-
Halkaise kurpitsat ja kaavi siemenet pois lusikalla. Nosta kurpitsat uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä pintaan öljy ja suola. Paahda kurpitsaa 200-asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia, tai kunnes sen sisus on pehmeää.
-
Koverra kypsän kurpitsan sisus leikkuulaudalle ja paloittele se sopiviksi suupaloiksi. Jätä kurpitsan reunoihin sisusta, mikäli tarjoilet nuudelin kurpitsanpuolikkaista.
-
Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Halkaise paprika ja poista sen siemenet. Leikkaa paprika pieniksi suikaleiksi.
-
Valmista kastike. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Anna pannun jäähtyä hetki ja mittaa pannulle loput kastikkeen aineksista.
-
Lisää pannulle paprika ja pinaatti. Anna hautua minuutti, tai kunnes pinaatti on pehmeää. Lisää keitetty nuudeli ja sekoita. Lisää lopuksi paloiteltu kurpitsa.
-
Tarjoa nuudeli sellaisenaan tai kurpitsan puolikkaista.
Vinkki: Tarjoile nuudeli kokonaisesta paahdetusta kurpitsasta.
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström