Takaisin
Resepti

Kurpitsapiiras

Kasvisruokavalio
Laktoositon

Kurpitsapiiras

Kasvisruokavalio
Laktoositon
2 tuntia
8 hlö
2 tuntia
8 hlö

Tummanpuhuva kurpitsapiiras sopii mainiosti esimerkiksi Halloween-juhlien herkkuhetkeen.

Juomasuositus

Makeanmausteiselle kurpitsapiiraalle löytyy herkullinen juomapari makeahkosta alkoholittomasta kuohuviinistä. Sujauta kuohuviinilasiin halutessasi kanelitanko tai omenasiivu.

Valmistusaineet
  • 200 g domino- tai oreokeksejä 

  • 50 g voita 

  

Täyte: 

  • 500 g kuorittua, paloiteltua myski- tai hokkaidokurpitsaa 

  • 3 kananmunaa 

  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste) 

  • 1/2 tl kanelia 

  • 1/2 tl kardemummaa 

  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä 

  • 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää 

  

Lisäksi:

  • 2 dl vispikermaa 

  • 2 domino- tai oreokeksiä  

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä kurpitsakuutiot vähässä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada ylimääräinen neste pois ja soseuta. Anna soseen jäähtyä. 

  2. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos reunoja myöten irtopohjavuokaan (ø 23 cm) tai piirakkavuokaan (ø 28 cm), jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Siirrä jääkaappiin odottamaan. 

  3. Sekoita muut täytteen ainekset jäähtyneen kurpitsasoseen joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle.  

  4. Paista 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Jäähdytä piirakka ja siirrä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli.  

  5. Koristele piirakka kermavaahdolla ja keksimuruilla. 

Vinkki: Saat kakusta gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.


Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositus Anri Lindström