Takaisin
Resepti

Kylmäsavulohi-tuorejuustorullat

Gluteeniton

Kylmäsavulohi-tuorejuustorullat

Gluteeniton
2 tuntia
4 hlö
2 tuntia
4 hlö

Alko Helsinki Itäkeskus Eastonissa työskentelevän Emman joulupöydän tähti on kylmäsavulohi-tuorejuustorullat. Katso myös tämän klassisen alkupalan ja cocktailnaposteltavan seuraksi sopivat viinit.

Juomasuositus

Kylmäsavulohen klassinen kaveri on Riesling. Rheingaun rieslingeissä on rutkasti hedelmäisyyttä ja hapokkuutta raikastamaan tuorejuustoisia suupaloja. Kuplia kaipaava tarjoaa rullien kanssa vivahteikas & ryhdikäs -makutyypin crémantia Ranskasta.

Valmistusaineet
  • 300 g kylmäsavu-kirjolohifileeviipaleita

  • 1 rkl sinappia

  • 200 g yrtti- tai valkosipulituorejuustoa

  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

  • 1/3 tl suolaa

  • 1 pieni punasipuli

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa pala tuorekelmua leikkuulaudalle. Asettele lohiviipaleet vieriviereen kelmun päälle tasaiseksi suorakaiteen malliseksi levyksi.

  2. Levitä ensin sinappi ja sen jälkeen tuorejuusto lohilevylle.

  3. Kuori ja hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Ripottele sipulit tasaisesti levylle.

  4. Rullaa levy pitkältä sivulta alkaen, käytä apuna alla olevaa kelmua.

  5. Laita rulla pakastimeen vähintään 1,5 tunniksi. Jos pakastat kauemmin, ota rulla jääkaappiin hyvissä ajoin sulamaan kohmeiseksi.

  6. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä annospaloja. Viimeistele sitruunalohkoilla ja tillillä.

Vinkki: Tuorejuustolla täytetyt rullat voi valmistaa myös graavilohiviipaleista. Lohen graavaus on helppoa, kunhan muistat valmistaa sen 1–2 vuorokautta ennen tarjoamista.

Resepti on osa 10 x joulun bravuurini -artikkelia, jossa kysyimme Alkon henkilökunnalta, mikä on heidän joulupöytänsä tähti. Artikkeli ilmestyi 4/2023 Etiketti-lehdessä.

Kylmäsavulohi-tuorejuustorullien reseptin jakoi Emma Alko Helsinki Itäkeskus Eastonista, joka kertoi myös tarjoiluvinkkinsä: ”Tästä määrästä lohta olen tehnyt kaksi pienempää tai yhden isomman rullan, riippuen siitä, kuinka suuria kiekkoja olen halunnut tarjota.” 

Resepti Emma, Alko Helsinki Itäkeskus Easton; kuva Kristiina Kurronen; juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström