Takaisin
Resepti

Lammaspata oluessa hauduttaen

Gluteeniton
Laktoositon

Lammaspata oluessa hauduttaen

Gluteeniton
Laktoositon
4+ tuntia
4 hlö
4+ tuntia
4 hlö

Onko parempaa kuin höyryävä lammaspata? Karitsan hauduttamiseen sopii tumma ja kernaasti hieman tuhdimpi olut.

Juomasuositus

Pehmeän karitsan kera sopii mainiosti tumma, mutta silti raikkautta tuova tumma vehnäolut tai maltaisen pehmeä, vaalea lagerolut.

Valmistusaineet
  • 350 g kuutioitua karitsannpaistia

  • voita paistamiseen

  • 2–3 dl tummaa olutta

  • punasipuli, porkkana ja

  • 1/2 palsternakka

  • 2 valkosipulinkynttä

  • maissijauhoa

  • reilusti tuoretta timjamia ja rosmariinia

  • vettä (tai lihalientä)

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet
  1. Ruskista lihat voissa kuumalla pannulla.

  2. Siirrä lihat pataan, lisää olut ja hauduta 3–4 h.

  3. Poista lihat padasta. Kypsennä sitten pilkotut juurekset ja valkosipulit lampaiden keitinliemessä. Lisää vettä tai lihalientä tarpeen mukaan.

  4. Lisää pataan lihat ja suolaa sekä pippuria maun mukaan. Suurusta maissijauhoilla.

  5. Lisää lopuksi joukkoon yrtit ja anna hautua kannen alla vielä noin vartin ajan.

  6. Tarjoile riisin tai couscousin kera.