Herkullinen pihviresepti, entrecôte lihaisiin herkkuhetkiin, ole hyvä! Tässä seikkaperäiset ohjeet, kuinka onnistut pihvin paistossa varmasti.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Lehtipihvi yrttivoilla ja rapeilla ranskalaisilla – onko parempaa! Ohueksi nuijittu murea naudan ulkofileepihvi paistuu hetkessä kuumalla pannulla.
Brittiläinen ESB ale -tyyppinen olut antaa herkullisella humalanpuraisulla ja pyöreällä mallasrungolla ryhdikkyyttä ja raikkautta tälle klassiselle pihviannokselle.
600 g naudan ulkofileetä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl voita
1 tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
Yrttivoi
100 g voita
1 dl yrttejä hienonnettuna (esim. basilika, persilja)
1 lime (kuori + 1 rkl mehua)
¼ tl suolaa
Lisäksi
ranskanperunoita tarjoiluun
Valmista yrttivoi. Ota voi huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Soseuta yrtit, raastettu limenkuori ja mehu sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää pehmeä voi ja soseuta. Kääri maustevoi leivinpaperin sisälle tangoksi, siirrä pakastimeen.
Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa lihasta neljä pihviä poikkisyin. Nuiji jokainen pihvi mahdollisimman ohueksi käyttäen sileäpintaista lihanuijaa.
Kuumenna pannulla öljy ja voi. Lisää pannulle pihvi ja paista, kunnes pintaan nousee lihasnestettä. Käännä pihvi ja paista toiselta puolelta nopeasti. Siirrä lautaselle ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kuivaa pannu tarvittaessa ennen seuraavan pihvin paistamista.
Leikkaa maustevoi paloiksi ja laita maustevoipala kuuman pihvin päälle. Lisukkeeksi pihville sopii esimerkiksi ranskanperunat.