Takaisin
Resepti

Letturullat

Kasvisruokavalio

Letturullat

Kasvisruokavalio
40 min
12 hlö
40 min
12 hlö

Letturulla, eli letuista kääräisty kääretorttu, täytetään raikkaalla sitruuna-mascarponevaahdolla ja marjoilla.  

Juomasuositus

Sitruunavaahdolla täytetyt letturullat maistuvat limoncello-spritzin kera. Laita valkoviinilasin pohjalle runsaasti jäitä, kaada päälle 4 cl italialaista limoncello-sitruunalikööriä ja jatka drinkkiä soodavedellä. Koristele yrteillä ja sitruunaviipaleilla.

Makeampien makujen ystävä voi kaataa lasiin hyvin viilennettyä itävaltalaista tai saksalaista trockenbeerenauslese- tai auslese-jälkiruokaviiniä, jonka hunajaisen hedelmäinen makuprofiili täydentää marjaisia letturullia.

Valmistusaineet 
  • 25 g voita 

  • 1/2 dl sokeria 

  • 2 munaa 

  • 4 dl maitoa 

  • 2 dl vehnäjauhoja 

  • 1/3 tl suolaa 

Sitruunavaahto: 

  • 250 g mascarponea 

  • 1 dl vispikermaa 

  • 1 1/2 dl sitruunakreemiä tai lemon curdia 

  • 1 tl sitruunankuoriraastetta 

  • 1 tl vaniljasokeria 

  • (1 rkl limoncelloa) 

Lisäksi: 

  • 400 g marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia) 

  • tomusokeria 

Valmistusohjeet
  1. Sulata voi kulhossa, lisää sokeri ja munat. Sekoita. Lisää puolet maidosta, vehnäjauhot ja suola, sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja vatkaa taikina tasaiseksi. 

  2. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu. Paista taikinasta keskilämmöllä 6 isoa lettua.  

  3. Täytä letuista 2 rullaa. Asettele 3 lettua vierekkäin leivinpaperin päälle niin, että ne menevät kolmasosan päällekkäin.  

  4. Vatkaa mascarpone ja kerma vaahdoksi kulhossa. Lisää sitruunakreemi, sitruunankuoriraaste ja vaniljasokeri sekä halutessasi tilkka limoncelloa. Perkaa ja viipaloi mansikat.  

  5. Levitä puolet sitruunavaahdosta ja marjoista lettulevylle. Jätä parin sentin kaistale pitkiltä sivuilta täyttämättä ja taita sivut sisäänpäin. Kääri levy lyhyeltä sivulta rullaksi.  

  6. Tee toinen rulla samoin lopuista kolmesta letusta. Leikkaa rullat kuuteen palaan. Viimeistele tomusokerilla. 

    Resepti Annika Elomaa, Kuva Antti Raatikainen, Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström