Maukas vegaaninen linssipata syntyy punaisista linsseistä ja vie herkulliselle makumatkalle Lähi-itään.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Bolognesen klassikkopari on keskitäyteläinen marjaisa & raikas punaviini Italiasta. Keveämmän tyyliset chiantit Toscanasta tai Valpolicellan alueen punaviinit ovat kuin tehtyjä tomaattipohjaisille ruokaherkuille. Alkoholittomaksi vaihtoehdoksi sopii kuivempi alkoholiton punaviini, joka kannattaa tarjoilla hieman viilennettynä.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 mieto chili
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
3 dl punaisia linssejä
4–5 dl vettä
2–3 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
2–3 tl sokeria
½ tl mustapippuria rouhittuna
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 dl pinjansiemeniä
300 g pastaa (esim. pappardelle)
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja raasta se. Hienonna chili.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hienonnettua sipulia, valkosipulia ja chiliä sekä raastettua porkkanaa öljyssä 5 minuuttia. Lisää lopuksi tomaattipyree.
Huuhtele linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kattilaan tomaattimurska ja linssit sekä vesi. Anna kiehua hiljalleen vähintään 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat täysin kypsiä.
Mausta balsamiviinietikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna hautua vielä noin 10 minuuttia.
Valmista ”vegaaninen parmesan” paahtamalla pinjansiemenet kuivalla pannulla. Hienonna jäähtyneet siemenet veitsellä tai tehosekoittimessa.
Tarjoile linssibolognese keitetyn pastan ja vegaanisen parmesanin kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi korvata 2 dl vedestä punaviinillä, niin linssibolognesen maku syvenee entisestään.
Reseptit Mika Rampa, kuvaaja Antti Raatikainen