Vinkki: Rucolamajoneesia tulee reilusti, joten siitä riittää hyvin toiseenkin vadilliseen kalaa. Voit käyttää sen myös, vaikka salaatin, burgereiden tai hodareiden kastikkeena.
Lohicarpaccio ja rucolamajoneesi
Gluteeniton
60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö
Lohicarpaccio on herkullinen ja näyttävä alkuruoka tai buffetpöydän tarjottava. Ohuet lohiviipaleet saavat herkullisen lisän rucolamajoneesista, parmesaanilastuista ja rucolanversoista. Syötävät kukat viimeistelevät kalavadin juhla-asuun.
Mineraaliset ja ryhdikkäät chablis-viinit valmistetaan Chardonnay-rypäleistä Bourgognen pohjoisosassa. Chablis´t ovat parhaimmillaan ruokapöydässä ja sopivat erityisen hyvin lohicarpaccion kaltaisten kalaruokien kumppaniksi.
Vinkki: Rucolamajoneesia tulee reilusti, joten siitä riittää hyvin toiseenkin vadilliseen kalaa. Voit käyttää sen myös, vaikka salaatin, burgereiden tai hodareiden kastikkeena.
Valmistusaineet
400 g tuoretta lohi- tai kirjolohifileetä
2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
4 rkl oliiviöljyä
Rucolamajoneesi:
1 rkl dijonsinappia
½ dl valkoviinietikkaa
1 kananmuna
20 g rucolaa
3 dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä
1/3 tl suolaa
1/3 tl sokeria
1/3 tl mustapippuria
Viimeistely:
rucolanversoja tai rucolaa
parmesaanilastuja
syötäviä kukkia (esim. pieluskukkia ja syreeninkukkia)
Valmistusohjeet
Nypi lohifileestä ruodot pois. Laita lohifilee puoleksi tunniksi pakastimeen niin, että se kohmettuu. Tällöin filee on helpompi leikata. Leikkaa filee vinottain mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä kalaviipaleet tarjoiluvadille tai annoslautasille. Mausta lohi sormisuolalla ja rouhi mustapippuria myllystä päälle. Sekoita sitruunamehu ja öljy, valuta seos kalaviipaleille. Anna kalan maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
Mittaa sinappi, etikka, muna ja rucola sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Pane sauvasekoitin kulhon pohjalle. Kaada öljy astiaan. Käynnistä sauvasekoitin ja anna käydä paikoillaan, kunnes majoneesi alkaa muodostua astian pohjalla. Anna sekoittimen käydä ja nosta se samalla hitaasti ylös. Mausta majoneesi suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
Syötä sähköpostiosoitteesi, jolla olet rekisteröitynyt. Lähetämme sinulle linkin, jonka avulla voit vaihtaa salasanasi. Seuraa sähköpostissa olevia ohjeita. Jos tarvitset apua, ole yhteydessä asiakaspalveluumme 020 692771.
Täytettävät tiedot
Sähköpostisi on virheellinen. Olethan jo rekisteröitynyt?
Jos antamallasi osoitteella on rekisteröity asiakastili palveluumme, saat salasananvaihtolinkin sähköpostitse.