Takaisin
Resepti

Lohicarpaccio ja rucolamajoneesi

Gluteeniton
Vinkki: Rucolamajoneesia tulee reilusti, joten siitä riittää hyvin toiseenkin vadilliseen kalaa. Voit käyttää sen myös, vaikka salaatin, burgereiden tai hodareiden kastikkeena.

Lohicarpaccio ja rucolamajoneesi

Gluteeniton
60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö

Lohicarpaccio on herkullinen ja näyttävä alkuruoka tai buffetpöydän tarjottava. Ohuet lohiviipaleet saavat herkullisen lisän rucolamajoneesista, parmesaanilastuista ja rucolanversoista. Syötävät kukat viimeistelevät kalavadin juhla-asuun.

Juomasuositus

Mineraaliset ja ryhdikkäät  chablis-viinit valmistetaan Chardonnay-rypäleistä Bourgognen pohjoisosassa. Chablis´t ovat parhaimmillaan ruokapöydässä ja sopivat erityisen hyvin lohicarpaccion kaltaisten kalaruokien kumppaniksi.

Vinkki: Rucolamajoneesia tulee reilusti, joten siitä riittää hyvin toiseenkin vadilliseen kalaa. Voit käyttää sen myös, vaikka salaatin, burgereiden tai hodareiden kastikkeena.
Valmistusaineet
  • 400 g tuoretta lohi- tai kirjolohifileetä

  • 2 tl sormisuolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 4 rkl oliiviöljyä

Rucolamajoneesi:

  • 1 rkl dijonsinappia

  • ½ dl valkoviinietikkaa

  • 1 kananmuna 

  • 20 g rucolaa

  • 3 dl rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä

  • 1/3 tl suolaa

  • 1/3 tl sokeria

  • 1/3 tl mustapippuria

Viimeistely:

  • rucolanversoja tai rucolaa

  • parmesaanilastuja

  • syötäviä kukkia (esim. pieluskukkia ja syreeninkukkia)

Valmistusohjeet
  1. Nypi lohifileestä ruodot pois. Laita lohifilee puoleksi tunniksi pakastimeen niin, että se kohmettuu. Tällöin filee on helpompi leikata. Leikkaa filee vinottain mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä kalaviipaleet tarjoiluvadille tai annoslautasille. Mausta lohi sormisuolalla ja rouhi mustapippuria myllystä päälle. Sekoita sitruunamehu ja öljy, valuta seos kalaviipaleille. Anna kalan maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

  2. Mittaa sinappi, etikka, muna ja rucola sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Pane sauvasekoitin kulhon pohjalle. Kaada öljy astiaan. Käynnistä sauvasekoitin ja anna käydä paikoillaan, kunnes majoneesi alkaa muodostua astian pohjalla. Anna sekoittimen käydä ja nosta se samalla hitaasti ylös. Mausta majoneesi suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

  3. Laita majoneesi pursotinpussiin. Pursota majoneesipilkkuja carpaccion pinnalle. Viimeistele rucolanversoilla, parmesaanilastuilla ja syötävillä kukilla.