Takaisin
Resepti

Luonnonkalaripsit

Gluteeniton
Laktoositon

Luonnonkalaripsit

Gluteeniton
Laktoositon
30 min
16 hlö
30 min
16 hlö

Riisipaperi + sipsi = ripsi! Hauskat rapeaksi paistetut riisipaperisipsit täytetään kotimaisesta kalasta tehdyllä luonnonkalatäytteellä. 

Juomasuositus

Japanilainen riisistä valmistettu kuivahko sake sopii umamisella misotahnalla maustetulle järvikalalle. Tarjoa sake viilennettynä pienistä keraamisista kupeista tai vaihtoehtoisesti pienestä laseista.

Valmistusohjeet
  • 2 riisipaperia

  • rypsiöljyä paistamiseen 

Täyte:

  • 1 prk (160/120 g) luonnonkalasäilykettä

  • 3/4 dl majoneesia

  • 2 tl vaaleaa misotahnaa

  • 1 tl riisiviinietikkaa

  • 1 porkkana

  • 1/3 kurkku

  • 1/2 punainen chili

  • 1/2 rku korianteria 

  • 1 tl wasabi-seesaminsiemen-maustesekoitusta

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin täyte. Valuta kalasäilyke siivilässä ja painele ylimääräinen neste pois.  Sekoita majoneesi, misotahna ja riisiviinietikka kulhossa. Lisää kala ja sekoita.  

  2. Kuori porkkana. Halkaise chili ja poista siemenet. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. 

  3. Valmista riisipaperisipsit eli ripsit. Leikkaa riisipaperi saksilla 8 osaan. Lisää pannulle ohut kerros öljyä ja kuumenna se 190–200-asteiseksi. Nosta riisipaperipalat yksitellen pihdeillä öljyyn. Kun öljy on riittävän kuumaa, riisipaperi muuttuu heti valkoiseksi ja rapeaksi. Nosta ripsit talouspaperin päälle valumaan.

  4. Täytä ripsit kalatahnalla ja kasviksilla. Viimeistele korianterilla ja wasabi-seesaminsiemen-maustesekoituksella. Tarjoa heti.

Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström