Takaisin
Resepti

Marjaskonssit

Kasvisruokavalio

Marjaskonssit

Kasvisruokavalio
40 min
12 hlö
40 min
12 hlö

Skonssit eli teeleivät ovat todellisia hetken lapsia: ne maistuvat parhailta vastapaistettuina.

Juomasuositus

Panostajan täsmävalinta makeille skonsseille on marjainen ja raikas roseesamppanja.

Valmistusaineet
  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,75 dl sokeria

  • 50 g kylmää voita

  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa

  • n. 1,5 dl marjoja, esim. pensasmustikoita tai kotimaisia pakastevadelmia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohjeet
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Lisää kerma ja (jäiset) marjat. Sekoita mahdollisimman nopeasti taikinaksi, ettei siihen muodostu sitkoa.

  2. Muotoile taikinasta kevyesti jauhotetulle leivinpaperille kaksi pyöreää ”kakkaraa”. Leikkaa taikinapyörällä kolmioksi siten, etteivät palat irtoa toisistaan.

  3. Voitele kevyesti vatkatulla munalla.

  4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarkista kypsyys, kun paistoaikaa on kulunut n. 15 minuuttia: jos skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta, niin leivonnainen on valmis.

  5. Tarjoa paistolämpimänä kermavaahdon kanssa. Jos olet erityisen makean ystävä, niin tarjoa skonssien kanssa myös lempihilloasi.