Takaisin
Resepti

Marokkolainen kasvistagine

Kasvisruokavalio

Marokkolainen kasvistagine

Kasvisruokavalio
2 tuntia 30 min
4 hlö
2 tuntia 30 min
4 hlö

Marokkolainen kasvispata muhii meheväksi taginepadan korkean kannen alla.

Juomasuositus

Riojan reserva, tammen suutelema riojalainen klassikkopunaviini tuo kauniisti esille mehevän taginen maustemaailmaa. 

Valmistusaineet
  • 2 sipulia 

  • 3–4 valkosipulin kynttä 

  • 1 rkl inkivääriä raastettuna 

  • 1 munakoiso (keskikoko) 

  • 1/2 bataattia (300 g) 

  • 1 rkl öljyä 

  • 1 tlk (380 g) kikherneitä 

  • 4 dl vettä  

  • 1 kasvisliemikuutio  

  • 1 tl kanelia 

  • 1 tl kurkumaa 

  • 1 tl paprikajauhetta 

  • 2 tl juustokuminaa 

  • 1 tlk tomaattimurskaa 

  • 1/2 sitruunan mehu 

  • 1 tl suolaa 

  • 1-2 rkl hunajaa 

  • n. 1 dl kuivattuja taateleita ilman kiviä ja puolitettuina  

Valmistusohjeet
  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. 

  2. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta inkivääri. 

  3. Paloittele munakoiso n. 1/2 cm paksuisiksi puolikkaiksi kiekoiksi. Sirottele suolaa munakoison paloille ja "itketä" niitä 10–15 min. Pyyhi ne talouspaperilla. 

  4. Kuori ja pilko bataatti. Valuta ja huuhtele kikherneet. Valmista kasvisliemi vedestä ja kasvisliemikuutiosta. 

  5. Lisää taginepataan öljyä ja kuullota sipuleita ja inkivääriraastetta miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon kaneli, kurkuma, paprikajauhe ja juustokumina. Kuullota vielä hetki. 

  6. Lisää loput ainekset pataan. Sekoita. Lisää kasvislientä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Laita kansi padan päälle. 

  7. Hauduta pataa vähintään 2 tuntia uunissa. Lisää tarvittaessa kasvislientä. 

  8. Ruoan voit tarjoilla suoraan padasta. Lisukkeeksi sopii couscous pakkauksen ohjeen mukaan valmistettuna, koristeltuna paahdetuilla porkkana- ja munakoisopaloilla. 

Korkea taginepata pitää hyvin ruoan kosteuden sisällään. Toki valmistamiseen sopii muukin kannellinen pata. 

Resepti Eila Kauppinen/ Mika Rampa, kuvat Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström