Takaisin
Resepti

Mokkapala-mansikkavartaat

Kasvisruokavalio

Mokkapala-mansikkavartaat

Kasvisruokavalio
60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö

Mokkapalat pujotetaan vartaaseen, ja väliin sopivat mansikat ja vaahtokarkit. Hauska uusi tapa tarjota ikisuosikki mokkapaloja!

Juomasuositus

Oletko jo tutustunut pirskahtelevaan lambruscoviiniin Italian Emilia-Romagnasta? Lambruscoa valmistetaan valkoisena, roseena ja punaisena. Herkuttele suklaisten vartaiden kanssa hyvin viilennettyä punaista lambruscoa, jolle tyypilliset kirsikkaiset ja mansikkaiset aromit sointuvat kauniisti mokkapala-mansikkavartaiden makumaailmaan.

Valmistusaineet
  • 2 kananmunaa 

  • 1 dl sokeria  

  • 100 g voita 

  • 1 dl kevytmaitoa 

  • 2,5 dl vehnäjauhoja 

  • 1/2 dl kaakaojauhetta 

  • 1 tl leivinjauhetta 

  • 1/2 tl suolaa 

Kuorrute: 
  • 25 g voita 

  • 2 rkl vahvaa kahvia 

  • 2 rkl kaakaojauhetta 

  • 1,5 dl tomusokeria 

Lisäksi: 
  • 16–24 kpl vaahtokarkkeja  

  • 200 g mansikoita 

  • 2–3 rkl strösseliä 

  • puisia grillitikkuja 

Valmistusohjeet
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  

  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito. Lisää seos muna-sokerivaahtoon.  

  3. Yhdistä vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Siivilöi jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. 

  4. Levitä taikina 25 x 18 cm uunivuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15–20 min. Jäähdytä kakku ja leikkaa se 3 x 3 cm kokoisiksi paloiksi.  

  5. Poista mansikoista kanta. Kokoa vartaat laittamalla grillitikkuun vuorotellen kakkupala, mansikka ja vaahtokarkki. 

  6. Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa voi ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi.  

  7. Valuta vartaiden päällä kuorrutetta ja koristele strösselillä. 

 

Vinkki: Kakun kypsymistä voit testata cocktailtikulla. Jos tikkuun ei jää 15 minuutin kypsentämisen jälkeen taikinaa, kakku on kypsä.

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström