Meri-Tuuli Väntsin anopin mokkapalat ovat kahvipöydän herkku.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Mokkapalat pujotetaan vartaaseen, ja väliin sopivat mansikat ja vaahtokarkit. Hauska uusi tapa tarjota ikisuosikki mokkapaloja!
Oletko jo tutustunut pirskahtelevaan lambruscoviiniin Italian Emilia-Romagnasta? Lambruscoa valmistetaan valkoisena, roseena ja punaisena. Herkuttele suklaisten vartaiden kanssa hyvin viilennettyä punaista lambruscoa, jolle tyypilliset kirsikkaiset ja mansikkaiset aromit sointuvat kauniisti mokkapala-mansikkavartaiden makumaailmaan.
2 kananmunaa
1 dl sokeria
100 g voita
1 dl kevytmaitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
25 g voita
2 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tomusokeria
16–24 kpl vaahtokarkkeja
200 g mansikoita
2–3 rkl strösseliä
puisia grillitikkuja
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito. Lisää seos muna-sokerivaahtoon.
Yhdistä vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Siivilöi jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina 25 x 18 cm uunivuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15–20 min. Jäähdytä kakku ja leikkaa se 3 x 3 cm kokoisiksi paloiksi.
Poista mansikoista kanta. Kokoa vartaat laittamalla grillitikkuun vuorotellen kakkupala, mansikka ja vaahtokarkki.
Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa voi ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi.
Valuta vartaiden päällä kuorrutetta ja koristele strösselillä.
Vinkki: Kakun kypsymistä voit testata cocktailtikulla. Jos tikkuun ei jää 15 minuutin kypsentämisen jälkeen taikinaa, kakku on kypsä.
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström