Takaisin
Resepti

Mörkömuffinssit

Mörkömuffinssit

50 min
12 hlö
50 min
12 hlö

Hauskat mörkömuffinssit ovat halloweenin makea herkku. Suklaasuukkojen ja sokerisilmien avulla saat luotua halloween-muffinsin päälle helposti näyttävän mörön. Muffinsseista tulee mörkömäisen mustat elintarvikevärin avulla.

Juomasuositus

Lasillinen vadelmaista brachettoa on oivallinen makupari salmiakkisen muffinssin kanssa. Alkoholittomana vaihtoehtona toimii lasillinen vadelmalimonadia.

Valmistusaineet
  • 125 g voita tai margariinia

  • 2,5 dl sokeria

  • 2 kananmunaa

  • ½ dl kevytmaitoa

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl kaakaojauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl suolaa

Kuorrute:

  • 150 g voita tai margariinia

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 3 dl tomusokeria

  • ½ dl lakritsijauhetta (20 g)

  • ½ dl kaakaojauhetta

  • (1–2 tl mustaa geelielintarvikeväriä)

Lisäksi:

  • 12 suklaasuukkoa (mocca, vanilja tai mansikka)

  • 24 sokerisilmää

Valmistusohjeet
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää maito.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen rasvaseokseen.

  3. Jaa taikina muffinssivuokiin muffinssipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

  4. Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeä rasva ja huoneenlämpöinen tuorejuusto sähkövatkaimella tasaiseksi. Sekoita keskenään tomusokeri, lakritsijauhe ja kaakaojauhe. Lisää kuivat ainekset vähän kerrallaan rasva-tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi elintarvikeväri. Huom. voit valmistaa muffinssit myös ilman mustaa elintarvikeväriä, jolloin niiden väri on rusehtava eikä musta.

  5. Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa on tähtitylla ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle pieniä kekoja. Paina pintaan suklaasuukko ja limaa silmät pienellä määrällä kuorrutetta.