Takaisin
Resepti

Mustikka-kuplatee eli bobatee

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Mustikka-kuplatee eli bobatee

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
1 tunti 30 min
4 hlö
1 tunti 30 min
4 hlö

Kuplatee alias bobatee tai bubble tea valmistetaan teestä sekä tapiokahelmistä ja maustetaan mustikkasiirapilla.

Valmistusaineet
  • 4 dl vettä 

  • 3 teepussia (esim. Earl Grey) 

  • 2 dl isoja tapiokahelmiä 

  • 4 dl kevytmaitoa 

  • jääpaloja 

Mustikkasiirappi: 

  • 1/2 dl vettä 

  • 3,5 dl (200 g) mustikoita 

  • 1 dl sokeria 

  • 2 tähtianista 

  • 1/4 tl kardemummaa 

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin mustikkasiirappi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia, tai kunnes seos on paksuhkoa siirappia. Poista tähtianikset ja halutessasi siivilöi siirappi. Jäähdytä siirappi. 

  2. Valmista tapiokahelmet pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada valmiit helmet jäähtyneen siirapin sekaan ja anna maustua vähintään 1 tunti jääkaapissa. 

  3. Kiehauta vesi kattilassa ja laita teepussit hautumaan. Anna hautua 5 minuuttia. Jäähdytä tee ja siirrä jääkaappiin. 

  4. Jaa tapiokahelmet kahden ison tai neljän pienen lasin pohjalle. Lisää reilusti jäitä. Kaada päälle teetä sekä kylmää maitoa.  

  5. Lisää juomaan halutessasi mustikkasiirappia kulhon pohjalta.  

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström