Takaisin
Resepti

Napolilainen pizzapohja

Kasvisruokavalio
Vegaaninen

Napolilainen pizzapohja

Kasvisruokavalio
Vegaaninen
4+ tuntia
4 hlö
4+ tuntia
4 hlö

Parhaat pizzat leivotaan itse! Nyt trendaavat nopeasti paistettavat napolilaispizzat, joiden reunat ovat rapeita roomalaisserkkujaan ilmavampia ja pohja sitkompi.

Valmistusaineet
  • 3 ½ dl (350 g) kädenlämpöistä vettä

  • 1 tl (4 g) kuivahiivaa

  • 1 rkl (18 g) hienoa merisuolaa

  • 7,5–8 dl Tipo 00 -jauhoja

Valmistusohjeet
  1. Valmista pizzapohja. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa noin 5 minuuttia. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja anna levätä noin 10 min.

  2. Jatka taikinan vaivaamista vielä 10 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla. Anna levätä 3 tuntia huoneenlämmössä. 

  3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Pyöritä taikinat palloiksi ja kohota vielä peitettynä noin 1 tunnin ajan. 

  4. Lämmitä uuni grillivastuksilla 275 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärinpäin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle. Voi tehdä pizzan myös suoraan pellille, mutta älä käytä leivinpaperia, se syttyy helposti kuumassa uunissa.  

  5. Nosta taikinapallo jauhotetulle työpöydälle. Painele taikinassa olevaa ilmaa keskeltä reunoille. Venytä halkaisijaltaan 30 cm kokoiseksi pohjaksi. Käytä apuna runsaasti jauhoja. Siirrä pohja pizzalapiolle tai ohuelle leikkuulaudalle.  

  6. Lisää haluamasi täytteet.

  7. Paista 3–5 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Viimeistele oreganolla.


Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö