Tonnikalapasta on opiskelijaruokien klassikko. Tämä muusikko Kasmirin resepti on vähän arkista fancympi, mutta silti helppo tehdä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tuttu carbonarapasta uudistuu vaihtamalla perinteinen pekoni tuliseen ndujatahnaan.
Apulian (Puglia) auringon alla kypsyvistä Primitivo-rypäleistä syntyy herkullisen marjaisia punaviinejä, joiden kypsän makeahko aromikkuus pehmentää ndujan tulista poltetta ja suolaisuutta. Voit tarjoilla viinin hieman viilennettynä.
400 g spagettia
4 kananmunaa
100 g pecorinojuustoa
¼ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 rkl oliiviöljyä
100 g ndujaa (salamimakkaratahnaa)
2 valkosipulinkynttä
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä keitinvettä 1 dl.
Raasta juusto raastimen toiseksi hienoimmalla terällä ja säästä hieman valmiin annoksen päälle. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää juustoraaste, suola ja mustapippuri.
Kuumenna oliiviöljy ja ndujatahna pannulla. Lisää hienonnettu valkosipuli ja jatka kypsennystä muutama minuutti.
Nosta pannu pois levyltä ja lisää joukkoon keitetty pasta sekä 1 dl pastan keitinvettä. Lisää muna-juustoseos koko ajan sekoittaen.
Viimeistele pecorinojuustolla. Tarjoile heti!