Takaisin
Resepti

Nduja-carbonarapasta

Nduja-carbonarapasta

20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Tuttu carbonarapasta uudistuu vaihtamalla perinteinen pekoni tuliseen ndujatahnaan.

Juomasuositus

Apulian (Puglia) auringon alla kypsyvistä Primitivo-rypäleistä syntyy herkullisen marjaisia punaviinejä, joiden kypsän makeahko aromikkuus pehmentää ndujan tulista poltetta ja suolaisuutta. Voit tarjoilla viinin hieman viilennettynä.

Valmistusaineet
  • 400 g spagettia 

  • 4 kananmunaa 

  • 100 g pecorinojuustoa 

  • ¼ tl suolaa 

  • ½ tl mustapippuria myllystä 

  • 1 rkl oliiviöljyä 

  • 100 g ndujaa (salamimakkaratahnaa) 

  • 2 valkosipulinkynttä 

Valmistusohjeet
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä keitinvettä 1 dl.  

  2. Raasta juusto raastimen toiseksi hienoimmalla terällä ja säästä hieman valmiin annoksen päälle. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää juustoraaste, suola ja mustapippuri. 

  3. Kuumenna oliiviöljy ja ndujatahna pannulla. Lisää hienonnettu valkosipuli ja jatka kypsennystä muutama minuutti.  

  4. Nosta pannu pois levyltä ja lisää joukkoon keitetty pasta sekä 1 dl pastan keitinvettä. Lisää muna-juustoseos koko ajan sekoittaen. 

  5. Viimeistele pecorinojuustolla. Tarjoile heti! 



Reseptit Mika Rampa, kuvat Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström