Kesän maistuvin kala grillataan ja maustetaan chilitahnalla, soijalla, ruokosokerilla ja viinietikalla. Marinadi tekee kalan pinnasta juuri sopivan makean, tahmean ja tulisen.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Japanilaisesta kaalipannukakusta inspiroitunut uunilohi saa pinnalleen maukkaat kastikkeet ja kylkeensä värikkään punakaalisalaatin.
Puolikuiva riesling on uusi klassikko tulisten aasialaisten makujen kanssa. Hienoinen makeus taittaa chilin tulisuutta ja hapokkuus korostaa yrttien makua ja keventää rasvaisuutta.
Pirskahtelevat alkoholittomat sparkling tea -teejuomat ovat nyt pinnalla muuallakin kuin Koreassa. Teen kevyt tanniinisuus tuo ryhdikkyyttä ja makeus komppaa kauniisti kastikkeen makeantulista makua.
Lambrusco-punaviini yllättää uunilohen seurassa! Tämä pirskahteleva, matala-alkoholinen ja makeahko viinityyli on ihastuttava vaihtoehto tulisille ja makeille mauille.
700 g kirjolohifileetä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 dl majoneesia (esim. Kewpie)
2 kevätsipulia
2 tl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl ketsuppia
2 rkl osteri- tai soijakastiketta
2 rkl worcesterkastiketta
1 tl sokeria
Kaalisalaatti:
300 g punakaalia
2 porkkanaa
1 mieto chili
1 limetti
1 rku korianteria tai lehtipersiljaa
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
Kuivaa lohifileen pinta ja nosta se leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Valmista kaalisalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi mandoliinilla tai veitsellä isoon kulhoon. Kuori ja raasta porkkanat raastimen karkealla terällä. Hienonna chili. Raasta pestyn limen kuori ja purista mehu. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki kaalisalaatin ainekset kulhossa ja anna maustua vähintään 20 minuuttia.
Valmista kastike. Sekoita ketsuppi, osterikastike, worcesterkastike ja sokeri. Valuta kastiketta kypsän lohen päälle.
Lisää majoneesi pinnalle raidoiksi. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se lohelle. Lisää seesaminsiemenet.
Tarjoa lohen kanssa kaalisalaattia.
Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.