Burgundinpata on todellinen klassikko, jossa naudanpaistilihat hautuvat viinissä miedossa uuninlämmössä tuntikausia.
Katso resepti >
Osso buco
Osso buco on italialainen täyteläinen pataruoka, jossa naudan potkakiekot hautuvat mureaksi maukkaassa tomaattikastikkeessa. Persiljasta, valkosipulista, sitruunankuoresta ja ripauksesta suolaa sekoitettu gremolata raikastaa ja täydentää makuelämyksen. Perinteinen lisuke osso bucolle on risotto milanese.
Piemontelaiset, Nebbiolo-rypälelajikkeesta valmistettavat barolot ovat punaviinien kuninkaallisia. Ryhdikkään tanniiniset barolot ovat tulvillaan kukkeutta ja maanläheisyyttä. Ne toimivat erityisen hyvin pitkään haudutettujen liharuokien, kuten osso bucon kanssa. Katseensa voi suunnata Toscanan auringon alle ja tarjoilla lihapadan kanssa chianti classico -punaviiniä.