Takaisin
Resepti

Paahdettu feta-rosollidippi

Kasvisruokavalio

Paahdettu feta-rosollidippi

Kasvisruokavalio
60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö

Rosolli dippinä? Joulun herkullisimmassa dippi reseptissä makeaksi paahtunut punajuuri saa rinnalleen suolaista fetaa. 

Juomasuositus

Lager on oluttyyli, jonka runsas hiilihappoisuus keventää dippejä suupalojen välissä. Vaalean lagerin mallasrunko on verrattain keveä, joten se antaa dippien raaka-aineille tilaa loistaa. Hedelmäisempiä makuja kaipaavan kannattaa kokeilla kuivaa omenasiideriä, joka sopii kauniisti punajuuren makumaailmaan. 

Valmistusaineet
  • 2 (200 g) punajuurta 

  • 1 punasipuli 

  • 1 pieni hapan omena 

  • 1 maustekurkku 

  • 1 rkl oliiviöljyä 

  • 1/2 tl suolaa  

  • 200 g fetajuustoa 

  • 1 dl vispikermaa 

  • (kiehautettua vettä) 

  • 2 tl punaviinietikkaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

Valmistusohjeet
  1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Leikkaa omena kuorineen lohkoiksi, poista siemenkota. Leikkaa suolakurkku paloiksi.  

  2. Pane kasvikset uunivuokaan. Lisää oliiviöljy ja suola, pyöräytä kasvikset sekaisin.  

  3. Paahda kasviksia 225-asteissa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsyneet.  

  4. Soseuta paahtuneet kasvikset, feta (säästä hieman viimeistelyyn) ja kerma tehosekoittimen kulhossa tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kiehautetulla vedellä.  

  5. Mausta punaviinietikalla ja mustapippurilla. Viimeistele fetajuustomurulla.  

  6. Tarjoa perunalastujen tai ruissipsien kanssa.