Takaisin
Resepti

Paahdettu myskikurpitsa pestolla ja harissakastikkeella

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Paahdettu myskikurpitsa pestolla ja harissakastikkeella

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö

Myskikurpitsa karamellisoituu paahdettaessa ihanan makeaksi. Pesto ja harissakastikkeet täydentävät makumaailmaa.

Juomasuositus

Täyteläinen myskikurpitsa kaipaa rinnalleen runsaan aromikasta viiniä. Albariño-rypäleestä valmistettu valkoviini Luoteis-Espanjan viileältä Rìas Baixasin alueelta kestää harissan savuisen mausteisuuden ja sen hapokkuus raikastaa kurpitsan makeaa makumaailmaa. Mausteiseen makuun sopii myös runsaan marjaisa shiraz-­punaviini Australian Barossasta.

Valmistusaineet
  • 1 (n. 1 kg) myskikurpitsa 

  • 1 rkl oliiviöljyä 

  • 1/2 tl suolaa 

 

Herne-pinaattipesto:

  • 3 dl (200 g) pakasteherneitä 

  • 1 dl pinaattia 

  • 1 dl saksanpähkinöitä 

  • 3 rkl parmesaania raastettuna 

  • 1 luomusitruunan mehu 

  • 1/2 rkua minttua 

  • Suolaa & mustapippuria myllystä 

 

Harissakastike:

  • 1/2 dl oliiviöljyä 

  • 2–3 tl tomaattipyreetä 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 1 tl savupaprikajauhetta 

  • 1/2 tl chilihiutaleita  

  • 1/2 tl suolaa 

 

Lisäksi:

  • 250 g ricottajuustoa 

  • 1 luomusitruunan kuori + 2 rkl mehua 

  • Suolaa ja mustapippuria myllystä 

  • 1/2 rkua minttua 

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa myskikurpitsa pitkittäin neljään osaan. Hiero kauttaaltaan oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa. Paahda 230-asteisessa uunissa n. 45min tai kunnes kurpitsa on pehmennyt ja saanut väriä pintaan. Poista siemenet, kuori kurpitsa ja paloittele muutamaan osaan. 

  2. Valmista pesto. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda pähkinät pannulla ja soseuta tehosekoittimessa kaikki aineet tahnaksi. 

  3. Valmista harissakastike. Hienonna valkosipuli. Sekoita pannulla pienellä lämmöllä kaikki ainekset keskenään. 

  4. Notkista ricottajuusto sitruunamehulla ja raasta joukkoon kuori.   

  5. Levitä lautaselle 2 rkl hernepestoa, ripottele päälle muutama tl ricottaa ja harissakastiketta. Koristele saksanpähkinöillä, oliiviöljyllä ja tuoreilla yrteillä. 

Resepti Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositus Anri Lindström