Takaisin
Resepti

Paahdetut kikherneet parmesaanilla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Paahdetut kikherneet parmesaanilla

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
2 hlö
30 min
2 hlö

Paahdetut kikherneet ovat ihanan rapea naposteluherkku. Parmesaani tuo niihin mukavan pähkinäisen maun.

Juomasuositus

Parmesaanin ystävä hakeutuu oikeutetusti Italian viinihyllylle. Pähkinäisiä sävyjä uhkuvalle parmesaanille löytyy nappivalintoja niin kuohu-, valko-, kuin punaviinienkin parista. Kuplat lasiin löytyvät herkullisen päärynäisistä proseccoista. Valkoviinissä saa puolestaan olla hieman suutuntumaa ja yrttisyyttä, joita molempia löytyy Pohjois-Italian Alto Adigen pinot grigio -viineistä. Vivahteikas ja kehittynyt toscanalainen chianti classico tai punainen, kirsikkainen lambrusco on punaviinin ystävän valinta.

Valmistusaineet
  • 1 tlk (380 g/230 g) kikherneitä 

  • 2 rkl parmesaania raastettuna 

  • 2 rkl öljyä 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1 tl paprikajauhetta 

Valmistusohjeet
  1. Huuhtele ja valuta kikherneet huolella. Kuivaa tarvittaessa liinan päällä. Siirrä kuivat kikherneet kulhoon ja mittaa päälle kaikki ainekset. Sekoita ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle.   

  2. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20-25 min. Sekoita puoli­välissä kypsennystä. 

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositus Anri Lindström