Kokeile popcornien kaverina tryffeliöljyä ja parmesania. Herkutteluhetki on taattu tällä yhdistelmällä!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Paahdetut kikherneet ovat ihanan rapea naposteluherkku. Parmesaani tuo niihin mukavan pähkinäisen maun.
Parmesaanin ystävä hakeutuu oikeutetusti Italian viinihyllylle. Pähkinäisiä sävyjä uhkuvalle parmesaanille löytyy nappivalintoja niin kuohu-, valko-, kuin punaviinienkin parista. Kuplat lasiin löytyvät herkullisen päärynäisistä proseccoista. Valkoviinissä saa puolestaan olla hieman suutuntumaa ja yrttisyyttä, joita molempia löytyy Pohjois-Italian Alto Adigen pinot grigio -viineistä. Vivahteikas ja kehittynyt toscanalainen chianti classico tai punainen, kirsikkainen lambrusco on punaviinin ystävän valinta.
1 tlk (380 g/230 g) kikherneitä
2 rkl parmesaania raastettuna
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
Huuhtele ja valuta kikherneet huolella. Kuivaa tarvittaessa liinan päällä. Siirrä kuivat kikherneet kulhoon ja mittaa päälle kaikki ainekset. Sekoita ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20-25 min. Sekoita puolivälissä kypsennystä.
Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositus Anri Lindström