Takaisin
Resepti

Pähkinäinen täytetty broileri

Gluteeniton

Pähkinäinen täytetty broileri

Gluteeniton
2 tuntia 30 min
4 hlö
2 tuntia 30 min
4 hlö

Kokonainen broileri saa mehevyyttä omenatäytteestä. Makumaailmaa täydentävät rosmariini, karpalo ja pähkinät, ja seuraksi sopii runsas chardonnay.

Juomasuositus

Pähkinäinen, omenasta, karpaloista ja rosmariinista potkua saava broileri sointuu Runsas & Paahteinen -makutyypin chardonnayviinien kaveriksi. Miedonmakuisena raaka-aineena broilerille juomia valittaessa kannattaa syventyä mausteisiin, valmistustapaan ja lisukkeisiin, ja tehdä valinta niiden viitoittamana. Tammikypsytys tuo tämän makutyypin valkoviineihin mausteisia ja pähkinäisiä sävyjä, jotka mahdollistavat voimakkaammat ruokakumppanit kuin teräksessä kypsytetyille viineille.

Valmistusaineet
  • 1 (n. 1,5 kg) maustamaton kokonainen broileri 

  • 1 hapan omena  

  • 1 dl pekaanipähkinöitä 

  • 3 rosmariinin oksaa 

  • 1 dl karpaloita 

  • 50 g voita 

  • 2 rkl hunajaa 

  • 1 tl suolaa 

  • (puuvillalankaa sidontaan) 

Valmistusohjeet
  1. Poista omenasta kara ja paloittele omena reiluiksi paloiksi. Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla ja täytä se omenalohkoilla. Nosta broileri uunivuokaan. 

  2. Hienonna pähkinät ja rosmariini kulhoon. Lisää karpalot, huoneenlämpöinen voi, hunaja ja suola. Hiero seosta broilerin pintaan ja nahan alle.  

  3. Sido koivet ja siivet tarvittaessa puuvillalangalla siten, että ne ovat tiiviisti broileria vasten. Anna broilerin maustua 60 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista. 

  4. Paista broileria 200-asteisessa uunissa ensin noin 30 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 45 minuuttia. Valele broileria noin 15 minuutin välein paiston aikana siitä irtoavalla paistonesteellä. 

  5. Tarkista kypsyys paistomittarilla. Broileri on kypsä, kun sen sisälämpö on 75–78 astetta. Voit testata kypsyyden myös cocktail-tikulla, jos reiästä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsä. 

  6. Anna broilerin vetäytyä hetki ennen tarjoilua kevyesti foliolla peitettynä. 


Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström