Takaisin
Resepti

Pariisin patongit

Pariisin patongit

20 min
12 hlö
20 min
12 hlö

Pariisin patongit ovat jauhelihalla kuorrutettuja leipiä, jotka paistetaan pannulla molemmin puolin kypsiksi. Kekseliään kokkaajan pikaversio syntyy mausteisesta raakamakkaramassasta.

Juomasuositus

Viineistä chorizo-patongin tulisuuden kanssa pelaa yhteen pirteä ja hedelmäinen, raikkaan hapokas ja puolikuiva riesling-valkoviini.

Oluen ystävä valitsee kaveriksi pehmeän ja aromikkaan tumman lagerin, jonka maltainen runsaus tukee chorizon mausteisuutta.

Valmistusaineet
  • 200 g chorizo-raakamakkaraa

  • 12 viipaletta maalaispatonkia

  • 1–2 rkl voita

Lisäksi

  • cocktailtikkuja

  • aurinkokuivattua tomaattia/isoja kapriksia/oliiveja

  • tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohjeet
  1. Purista makkaramassaa suolikuoresta patonkiviipaleille ja taputtele puhtain käsin tasaiseksi ja tiiviiksi.

  2. Kuumenna voi paistinpannussa. Paista patongit ensin leipäpuolelta kauniin ruskeiksi. Käännä ja paista makkaraseos kypsäksi miedolla lämmöllä. Nosta alkupalaleivät tarjoiluvadille.

  3. Työnnä cocktailtikkuun kapris, tomaatti tai oliivi ja upota leipään. Höystä lehtipersiljan lehdillä. Tarjoa heti.