Pan bagna on täytetty ranskalainen maalaisleipä, jonka sisälle lisätään laadukasta juustoa, leikkelettä ja kasviksia. Leipä valmistetaan hyvissä ajoin ja laitetaan painon alle viileään.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Pariisin patongit ovat jauhelihalla kuorrutettuja leipiä, jotka paistetaan pannulla molemmin puolin kypsiksi. Kekseliään kokkaajan pikaversio syntyy mausteisesta raakamakkaramassasta.
Viineistä chorizo-patongin tulisuuden kanssa pelaa yhteen pirteä ja hedelmäinen, raikkaan hapokas ja puolikuiva riesling-valkoviini.
Oluen ystävä valitsee kaveriksi pehmeän ja aromikkaan tumman lagerin, jonka maltainen runsaus tukee chorizon mausteisuutta.
200 g chorizo-raakamakkaraa
12 viipaletta maalaispatonkia
1–2 rkl voita
Lisäksi
cocktailtikkuja
aurinkokuivattua tomaattia/isoja kapriksia/oliiveja
tuoretta lehtipersiljaa
Purista makkaramassaa suolikuoresta patonkiviipaleille ja taputtele puhtain käsin tasaiseksi ja tiiviiksi.
Kuumenna voi paistinpannussa. Paista patongit ensin leipäpuolelta kauniin ruskeiksi. Käännä ja paista makkaraseos kypsäksi miedolla lämmöllä. Nosta alkupalaleivät tarjoiluvadille.
Työnnä cocktailtikkuun kapris, tomaatti tai oliivi ja upota leipään. Höystä lehtipersiljan lehdillä. Tarjoa heti.