Jos keitetyt parsat hollandaisekastikkeella on niin nähty, kokeile uunissa paahdettuja parsaranskalaisia.
Tutustu reseptiin >
Odotathan hetken…
Saat kesäkurpitsasta maukkaat ranskalaiset, kun leikkaat sen tikuiksi ja maustat tikut tryffeliöljyllä ja parmesaanilla.
Parmesaanin ystävä hakeutuu oikeutetusti Italian viinihyllylle. Pähkinäisiä sävyjä uhkuvalle parmesaanille löytyy nappivalintoja niin kuohu-, valko-, kuin punaviinienkin parista. Kuplat lasiin löytyvät herkullisen päärynäisistä proseccoista. Valkoviinissä saa puolestaan olla hieman suutuntumaa ja yrttisyyttä, joita molempia löytyy Pohjois-Italian Alto Adigen pinot grigio -viineistä. Vivahteikas ja kehittynyt toscanalainen chianti classico tai punainen, kirsikkainen lambrusco on punaviinin ystävän valinta.
1 kpl (300 g) kesäkurpitsa
2 rkl tryffeli- tai muuta ruokaöljyä
50 g parmesaania raastettuna
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl persiljaa hienonnettuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Halkaise kesäkurpitsa ja poista sisus lusikalla. Leikkaa sormen kokoisiksi tikuiksi. Pyörittele tikut öljyssä.
Sekoita keskenään parmesaani, jauhot ja persilja. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele tikut seoksessa ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 225-asteissa uunissa noin 10 min. Käännä ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositus Anri Lindström