Kalataco on tullut tunnetuksi kalifornialaisten omana tex-mex-herkkuna. Onkin aika luoda tacoista oma suomalaisversio: ahventaco!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Pehmeät tacokuoret on helppo tehdä itse. Kun kerran kokeilet valmistaa tacoletut maissijauhoista itse, valmiina ostettavat tortillaletut saavat jäädä hätävaraksi.
4 dl durumvehnäjauhoja
2 dl maissijauhoja (ei maissitärkkelys)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl vettä
2 rkl öljyä
öljyä paistamiseen
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa 5–10 min ja siirrä peitettynä jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
Jaa taikina 12 osaan. Kauli ohuita lettuja. Käytä tarvittaessa apuna jauhoja.
Paista molemmin puolin öljytyllä pannulla. Peitä valmiit kuoret liinalla.
Vinkki: Tacokuoret säilyvät pehmeinä, kun säilytät niitä kevyesti kostutetun leivinliinan alla.
Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström