Takaisin
Resepti

Persikkaglaseeratut ribsit, varsiparsakaalit ja peruna-aioli

Gluteeniton
Laktoositon

Persikkaglaseeratut ribsit, varsiparsakaalit ja peruna-aioli

Gluteeniton
Laktoositon
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Persikkakastikkeella sivellyt ribsit kypsyvät grillissä rapeapintaisiksi. Lisäksi tarjotaan varsiparsakaalia ja perunaista aiolia. 

Juomasuositus

Zinfandel on nappivalinta makeantahmeille grillimauille. Rypäleestä valmistetaan täyteläisiä ja runsaan marjaisia punaviinejä. Yhdysvalloissa lajike tunnetaan nimellä Zinfandel, Italiassa nimellä Primitivo.  

Valmistusaineet 
  • n. 1 kg porsaan spare ribsejä 

  • 2 rkl rub-mausteseosta 

  • 1 tl suolaa 

     

Persikkakastike: 

  • 2 persikkaa 

  • 1/2 dl fariinisokeria 

  • 1/2 dl vettä 

  • 2 rkl rypsiöljyä 

  • 2 rkl worcesterkastiketta 

  • 1 rkl inkivääriä raastettuna 

  • 1 tl chilirouhetta  

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1/2 tl mustapippuria  

     

Peruna-aioli: 

  • 200 g perunoita (kiinteä) 

  • 2 dl majoneesia 

  • 1–2 valkosipulinkynttä 

     

Lisäksi: 

  • 500 g varsiparsakaalia 

  • 1 rkl öljyä 

  • 1 tl sormisuolaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

Valmistusohjeet
  1. Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Pane liha uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle lihapuoli ylöspäin. Hiero pintaan mausteseosta ja tarvittaessa suolaa, mikäli sitä ei ole valmiiksi mausteseoksessa. 

  2. Peitä foliolla ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes liha irtoaa helposti luista. 

  3. Keitä perunat aiolia varten. 

  4. Valmista persikkakastike. Halkaise persikat ja poista kivi. Kuutio persikka. Kuori ja raasta inkivääri. Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastike on muuttunut paksuksi ja tahmeaksi. Soseuta kastike sauvasekoittimella.  

  5. Grillaa ribsit molemmin puolin ja sivele pintaan persikkakastiketta grillauksen loppuvaiheessa. 

  6. Valmista peruna-aioli. Raasta keitetyt perunat kulhoon. Raasta myös kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää majoneesi ja sekoita. 

  7. Öljyä varsiparsakaalit ja grillaa ne. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa ribsien kanssa peruna-aiolia ja grillattuja varsiparsakaaleja. 

    Resepti Mika Rampa, Kuva Antti Raatikainen, Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström