Takaisin
Resepti

Persimonjuustokakku

Persimonjuustokakku

60 min
8 hlö
60 min
8 hlö
Persimonjuustokakku yhdistää mausteisen piparipohjan ja sitruunan säväyttämän persimontäytteen. Täydellinen herkku talviseen kahvipöytään tai jälkiruoaksi.
Juomasuositus

Persimonjuustokakun kanssa sopii väkevöity moscatel- tai muscatviini, jossa on hieman appelsiinista aromia. Myös Italian Astin makea, kukkea kuohuviini raikastaa kakkua kauniisti.

Valmistusaineet
  • 200 g piparkakkuja

  • 75 g voita tai leivontamargariinia

  • 3–4 (500 g) persimonia

  • 400 g tuorejuustoa

  • 1 dl sokeria

  • 4 munaa

  • 1 tl kanelia

  • 2 rkl perunajauhoja

  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohjeet
  1. Murskaa piparkakut tehosekoittimessa ja sulata voi. Sekoita piparimurut ja voisula tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuokaan (ø 22 cm), jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Painele seosta myös vuoan reunoille.

  2. Leikkaa persimonit kuorineen paloiksi ja soseuta ne sauvasekoittimella. Notkista tuorejuusto ja sokeri keskenään. Vatkaa munat yksitellen täytteeseen. Sekoita perunajauhot ja sitruunamehu. Kaada seos täytteeseen ja sekoita huolellisesti.

  3. Kaada persimonijuustokakun täyte vuokaan pohjan päälle.

  4. Paista persimonijuustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä peitettynä jääkaappiin tekeytymään vähintään 6 tunniksi, mieluiten yön yli.