Tuttu carbonarapasta uudistuu vaihtamalla perinteinen pekoni tuliseen ndujatahnaan.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Pizzanmakuinen, kermainen uunipasta maistuu koko perheelle. Pastan pinta kuorrutetaan mozzarellalla, kirsikkatomaateilla ja pepperonilla.
Lambrusco on italialainen pirskahteleva viinierikoisuus, jota valmistetaan sekä punaisena, valkoisena, että roseena. Punainen lambrusco on tulvillaan marjaisia makuja, jotka raikastavat pizzauunipastan juustoisuutta ja pepperonien rasvaisuutta. Tarjoile viini hyvin viilennettynä.
400 g pastaa (esim. fusilli tai penne)
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 chili
125 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
100 g tomaattipyreetä
4 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Pinnalle:
2 pkt (à 125 g) mozzarellajuustoa
125 g kirsikkatomaatteja
50 g pepperonisalamia
Yrttiöljy:
1/2 rku basilikaa tai oreganoa
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä desi pastan keitinvettä.
Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet halutessasi. Hienonna chili. Halkaise kirsikkatomaatit.
Kuumenna öljy uunin kestävässä paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää sipulit ja chili. Kuullota ne pehmeiksi.
Lisää tomaattipyree ja kirsikkatomaatit. Anna paistua muutaman minuutin. Lisää kuohukerma pannulle, sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää keitetty pasta kastikkeeseen. Lisää keitinvesi ja sekoita. Kuumenna pari minuuttia. Siirrä pasta tässä vaiheessa uunivuokaan, jos pannu ei sovellu uuniin.
Tasoita pastan pinta ja revi pinnalle mozzarellaa. Asettele pepperonit ja kirsikkatomaatit päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Valmista yrttiöljy. Soseuta basilika tai oregano, valkosipuli ja öljy. Valuta yrttiöljyä pastan pinnalle.
Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström