Sushimuffinssit tarjoavat sushimakuja uudella tavalla, merileväarkeille rakennettuina lohi-riisimuffinsseina.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Poke bowl – värikäs havaijilainen kulhoruoka kootaan soijamarinoidusta lohesta, sushiriisistä sekä erilaisista kasviksista. Srirachalla maustetut majoneesiraidat viimeistelevät kulhon.
Rieslingistä on kehkeytynyt uusi klassikkopari japanilaisten riisiruokien kanssa. Puolikuiva, mutta raikkaan hapokas riesling Saksasta taittaa srirachan tulisuutta ja keventää lohen rasvaisuutta.
400 g kirjolohta
1 rkl soijakastiketta
200 g herneitä (pakaste)
2 porkkanaa
½ kurkku
100 g retiisejä
2 kevätsipulinvartta
Sushiriisi:
4 dl sushiriisiä
3 dl vettä
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
Lisäksi:
1 dl majoneesia
1 rkl sriracha-kastiketta
1 rkl seesaminsiemeniä
½ rku korianteria
soijakastiketta tarjoiluun
Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta keskenään sekoitetuilla riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla.
Poista lohesta nahka ja kuutioi lohi. Mausta lohipalat soijalla ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja leikkaa suikaleiksi. Viipaloi retiisit ja hienonna kevätsipulit.
Lusikoi sushiriisi annoskulhoihin. Asettele päälle lohikuutiot ja kasvikset.
Mausta majoneesi sriracha-kastikkeella ja valuta kulhon päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä ja korianterilla. Tarjoa lisäksi soijakastiketta.