Takaisin
Resepti

Poke bowl lohesta

Gluteeniton
Vinkki: Voit myös kokeilla korvata sushiriisin ruokakauralla.

Poke bowl lohesta

Gluteeniton
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Poke bowl – värikäs havaijilainen kulhoruoka kootaan soijamarinoidusta lohesta, sushiriisistä sekä erilaisista kasviksista. Srirachalla maustetut majoneesiraidat viimeistelevät kulhon.

Juomasuositus

Rieslingistä on kehkeytynyt uusi klassikkopari japanilaisten riisiruokien kanssa. Puolikuiva, mutta raikkaan hapokas riesling Saksasta  taittaa srirachan tulisuutta ja keventää lohen rasvaisuutta.

Vinkki: Voit myös kokeilla korvata sushiriisin ruokakauralla.
Valmistusaineet
  • 400 g kirjolohta

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 200 g herneitä (pakaste)

  • 2 porkkanaa

  • ½ kurkku

  • 100 g retiisejä 

  • 2 kevätsipulinvartta

  • Sushiriisi:

  • 4 dl sushiriisiä

  • 3 dl vettä

  • 3 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 rkl sokeria

  • ½ tl suolaa

Lisäksi:

  • 1 dl majoneesia

  • 1 rkl sriracha-kastiketta

  • 1 rkl seesaminsiemeniä 

  • ½ rku korianteria

  • soijakastiketta tarjoiluun

Valmistusohjeet
  1. Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta keskenään sekoitetuilla riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla.

  2. Poista lohesta nahka ja kuutioi lohi. Mausta lohipalat soijalla ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja leikkaa suikaleiksi. Viipaloi retiisit ja hienonna kevätsipulit.

  4. Lusikoi sushiriisi annoskulhoihin. Asettele päälle lohikuutiot ja kasvikset.

  5. Mausta majoneesi sriracha-kastikkeella ja valuta kulhon päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä ja korianterilla. Tarjoa lisäksi soijakastiketta.