Takaisin
Resepti

Ragù alla bolognese

Ragù alla bolognese

60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Ragù alla bolognese on Joel Harkimon bravuuri. Pitkään haudutettava pastakastike tehdään naudan jauhelihasta ja italialaisesta raakamakkarasta. 

Juomasuositus

Italian sangiovese-viinit ovat omiaan pitkään haudutettujen ja tomaattisten liharuokien seurassa. Sangiovesen kodin Toscanan Chianti Classicon tyylikäs vivahteikkuus on hartaudella haudutetun liharagun arvoinen kumppani. 

Valmistusaineet
  • 1 sipuli

  • 1 porkkana 

  • 1 varsisellerin varsi 

  • 2 rkl oliiviöljyä 

  • 2 rkl voita 

  • 1/2 dl tomaattipyreetä 

  • 2 1/2 dl kuivaa valkoviiniä 

  • 250 g italialaista raakamakkaraa (salsiccia) 

  • 250 g naudan paistijauhelihaa 

  • 5 dl lihalientä  

  • 1 laakerinlehti 

  • 1/2 tl mustapippuria 

  • 1/3 tl jauhettua muskottipähkinää 

  • 1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna 

  • 1–2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna 

  • 1 dl täysmaitoa 

  • (suolaa)  

 

Tarjoiluun: 

  • pastaa esim. fettuccinea 

  • tuoretta timjamia 

  • parmesaanijuustoa 

Valmistusohjeet
  1. Kuori sipuli ja porkkana. Hienonna sipuli. Leikkaa porkkana ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset oliiviöljy-voiseoksessa kattilassa tai padassa.

  2. Lisää tomaattipyree ja valkoviini. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

  3. Purista raakamakkarat kuoristaan ja ruskista sisus jauhelihan kanssa paistinpannussa.

  4. Lisää lihat kasvisten joukkoon. Kaada lihaliemi pataan. Mausta laakerinlehdellä, pippurilla ja muskottipähkinällä sekä hienonnetuilla yrteillä.

  5. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.

  6. Sekoita maito lopuksi raguun ja anna porista vielä muutama minuutti. Lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele timjamilla. Tarjoa keitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kanssa.

 

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström