Takaisin
Resepti

Riisipaperiparsat ja wasabi-hollandaise

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Riisipaperiparsat ja wasabi-hollandaise

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Rapsakoiden parsojen salaisuus piilee parmesaanissa, mausteseoksessa ja rapeaksi paistetussa riisipaperissa. 

Juomasuositus

Klassinen: 

Muscadet-valkoviinit valmistuvat meri-ilmaston syleilyssä läntisessä Loiren jokilaaksossa. Viineille on tyypillistä matalahko alkoholipitoisuus ja sur lie -hiivasakkakypsytyksen tuoma pyöreä suutuntuma. Muscadetit ovat kokeilun arvoinen klassikkopari parsalle ja hollandaisekastikkeelle. 

 

Trendikäs: 
Belgialaisen Witbier-vehnäoluen sitruksinen raikkaus ja hennon korianterinsiemeninen mausteisuus yhdistyvät haastavaksi kutsutun parsan kanssa trendipariksi. 

 

Yllättäjä: 
Alkoholittomissa vehnäoluissa on miellyttävän sitruksinen puraisu ja runsaan hiilihappoisuuden tuomaa makunystyröitä puhdistavaa raikkautta. Tarjoa kylmänä lasista, johon voit lisätä halutessasi sitruunaviipaleen.

Valmistusaineet
  • 500 g vihreää parsaa 

  • 100 g parmesaanijuustoa 

  • 1 rkl lime-chilimausteseosta (Tajin) 

  • 1 kananmuna 

  • 1 pkt (134 g) riisipaperia 

  • 3 rkl rypsiöljyä 

  • ½ ruukkua lehtipersiljaa 

 

Wasabi-hollandaise: 

  • 150 g voita 

  • 3 kananmunan keltuaista 

  • 2 rkl sitruunanmehua 

  • 1 tl wasabia 

  • ½ tl suolaa 


Viimeistelyyn: 

  • lehtipersiljaa 

  • lime-chilimausteseosta 

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin wasabi-hollandaise. Kiehauta voi kattilassa. Nosta kattila levyltä ja anna voin asettua, jotta hera valuu pohjalle. Kaada kirkas voi kulhoon, niin että hera jää kattilan pohjalle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.  

  2. Erottele keltuaiset sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruunanmehu ja wasabi. 

  3. Laita sauvasekoittimen terä kulhon pohjalle ja kaada päälle kirkastettu voi. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta sitä hitaasti ylös. Mausta valmis kastike suolalla. 

  4. Poista parsoista kova tyvi. Kuori parsat halutessasi.  

  5. Raasta parmesaanijuusto raastimen hienoimmalla terällä. Lisää mausteseos raasteeseen.  

  6. Riko kananmuna lautaselle. Laita lämmintä vettä toiselle lautaselle. Leikkaa riisipaperit puoliksi. Pyörittele parsat ensin rikotussa munassa ja sitten parmesaaniraasteessa. 

  7. Kasta puolikas riisipaperi lämpimään veteen noin 10 sekunniksi, ravistele ylimääräinen vesi ja nosta se leikkuulaudalle. Nosta parsa päälle ja rullaa tiukaksi kääröksi. Tee samoin lopuille parsoille. 

  8. Paista parsat pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta paistetut parsat talouspaperin päälle valumaan. 

  9. Kokoa annokset. Laita kastiketta lasipurkin pohjalle ja lisää parsat. Viimeistele mausteseoksella ja lehtipersiljalla. 

 

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström