Takaisin
Resepti

Rosmariini-jääkahvi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Rosmariini-jääkahvi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
20 min
1 hlö
20 min
1 hlö

Jääkahvin yrttinen maku yllättää! Kun kahvihammasta kolottaa, sekoita lasiin rosmariinin, greipin ja kahvin piristävä makukombo. 

Valmistusaineet
  • 6 cl kahvia 

  • 3 cl rosmariinisiirappia 

  • 3 cl greippilimonadia 

  • jäitä 

  • 1 rosmariininoksa 

 

Rosmariinisiirappi: 

  • 1 dl vettä 

  • 1 dl sokeria 

  • 1 rosmariininoksa 

Valmistusohjeet
  1. Keitä ensin rosmariinisiirappi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lisää rosmariininoksa. Keitä muutama minuutti. Poista rosmariini ja anna siirapin jäähtyä. 

  2. Keitä kahvi. Mittaa kahvi lasiin ja anna sen jäähtyä. Lisää jäät, siirappi ja limonadi, sekoita huolellisesti. Koristele rosmariinilla. 

 

Vinkki! Jos haluat tehdä jääkahvin alkoholillisena versiona, lisää 4 cl brandya tai konjakkia. 

 

Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.