Takaisin
Resepti

Sacherkakku

Kasvisruokavalio

Sacherkakku

Kasvisruokavalio
4+ tuntia
12 hlö
4+ tuntia
12 hlö

Sacherkakku on wieniläinen suklaakakkujen klassikko. Suussasulava herkku hurmaa aprikoositäytteellä ja kauniilla suklaakuorrutuksella.

Juomasuositus

Sacherkakun juomaseuralainen löytyy itseoikeutetusti Itävallasta. Maan beerenausleset ja trockenbeerenausleset ovat makeiden viinien klassikoita, joissa maistuvat hunajaisuus ja runsas hedelmäisyys. Tarjoile jälkiruokaviini pienestä viinilasista ja viilennä se hyvin. 

Valmistusaineet

Pohja: 

  • 150 g tummaa suklaata (55–70 %) 

  • 150 g voita 

  • 5 kananmunaa 

  • 2 dl sokeria 

  • 1½ dl erikoisvehnäjauhoja  

  • ½ dl perunajauhoja 

  • ½ dl kaakaojauhetta 

  • 1 tl leivinjauhetta 

  • 1 tl vaniljasokeria 

Kostutus:

  • 1 dl kahvia tai aprikoosimehua 

  • (2 rkl konjakkia tai rommia) 

Täyte:

  • 3 dl aprikoosimarmeladia 

Kuorrutus:

  • 1 dl kuohukermaa 

  • 200 g tummaa suklaata (55–70 %) 

  • 1 rkl voita 

Tarjoiluun:

  • 2 dl vispikermaa vaahdotettuna 

Valmistusohjeet
  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (ø noin 20 cm). Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä sekoittaen. Siirrä kattila levyltä. Voit sulattaa ne myös kulhossa mikrossa.  

  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää suklaa-rasvaseos sekaan varovasti sekoittaen. Lisää loput jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. 

  3. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia ennen kumoamista. 

  4. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. (Voit tehdä pohjan edellisenä päivänä, jolloin se on helpompi leikata.) Kokoa kakku niin että päällimmäinen levy (paistopinta) tulee kakun pohjaksi ja pohja (tasaisin levy) tulee päällimmäiseksi. 

  5. Kostuta pohjalevy kahviseoksella ja levitä puolet hillosta pohjalle. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy. Kostuta ja täytä se samoin. Kostuta päällimmäinen kakkulevy leikkauspinnaltaan ja nosta se paikoilleen.  

  6. Peitä kakku tuorekelmulla tai kakkukuvulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 6 tunniksi, mieluiten yön yli. 

  7. Nosta kakku ritilälle tai suoraan tarjoilulautaselle. Leikkaa leivinpaperista suikaleet suojaamaan lautasta kuorrutuksen valumiselta. 

  8. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Nosta kattila levyltä, paloittele suklaa kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada puolet kuorrutuksesta kakulle. Levitä kuorrutus lastalla kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia. 

  9. Lämmitä loppu kuorrutus varovasti uudelleen. Levitä kuorrutus kakun päälle. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa.