Takaisin
Resepti

Sacherkakku-kaakao

Sacherkakku-kaakao

10 min
2 hlö
10 min
2 hlö

Sacherkakku-kaakao on kuin pala sacherkakkua – lämpimänä ja suloisen suklaisena juomana. Aprikoosisose tuo kaakaoon hedelmäistä makua.

Juomasuositus

Sacherkakku-kaakaon voi tehdä myös maitoon, mutta kaurajuomassa on ihanan tuhti rakenne, joka sopii suklaan kanssa, kertoo reseptin laatinut Alkon drinkkiasiantuntija Santeri Saarinen.

Valmistusaineet
  • 4 dl kaurajuomaa (kahviin tarkoitettua)

  • 40 g tummaa suklaata

  • 2 tl kaakaojauhetta

  • 1/2 dl aprikoosisosetta

  • 1/2 dl sokeria tai maun mukaan


Lisäksi:

  • kermavaahtoa

  • suklaahippuja tai raastettua suklaata

Valmistusohjeet
  1. Mittaa kaurajuoma ja paloittele suklaa kattilaan. Kuumenna seosta vispilällä sekoittaen, kunnes juoma on lämmin ja suklaa täysin sulanut.

  2. Lisää kaakaojauhe, aprikoosisose ja sokeri. Kuumenna höyryäväksi sekoittaen, mutta älä keitä.

  3. Kaada juoma kuppeihin. Koristele kermavaahdolla ja suklaalla.


Resepti Santeri Saarinen, kuva Kristiina Kurronen