Herkullinen ja vähärasvainen naudan kuve, flank steak, on tosigrillaajien suosikki myös lihaisaan salaattiin.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Shanghai taco muuntui salaatiksi, jonka salaisuus on rapeaksi grillatussa halloumissa, chilisissä rieskapaloissa, kastikkeissa ja raikkaissa kasviksissa.
Shandy on klassinen olutpohjainen juoma, jonka inkiväärin puraisu raikastaa aasialaisia ruokamakuja. Kaada lasiin puolet vaaleaa lagerolutta ja puolet ginger alea. Lisää jäitä ja koristele lasi limeviipaleella. Saat shandystä helposti alkoholittoman käyttämällä alkoholitonta lageria.
2 pkt (200 g) halloumijuustoa
4 rieskaa (esim. kaurarieska)
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl chilikastiketta
1 rku lehtisalaattia
1 kurkku
1/2 pkt sinimailasen ja
puna-apilan versoja tai muita versoja
1/2 rku korianteria
1 chili
1 lime
Hunajamajoneesi:
1 dl majoneesia
1 rkl hunajaa
Hoisinkastike:
1 dl hoisinkastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
Valmista molemmat kastikkeet sekoittamalla niiden ainekset keskenään.
Viipaloi halloumijuusto sentin paksuiksi paloiksi ja grillaa niihin kaunis pinta.
Sekoita öljy ja chilikastike. Voitele rieskat molemmin puolin kastikkeella ja grillaa ne miedolla lämmöllä rapeiksi pinnalta. Leikkaa kolmioiksi.
Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku. Viipaloi myös chili.
Kokoa salaatti. Levitä huuhdellut ja revityt salaatinlehdet sekä kurkkuviipaleet tarjoiluastiaan. Lisää rieskakolmiot ja grillattu halloumi.
Viimeistele iduilla, korianterilla ja chilillä. Valuta päälle molempia kastikkeita ja tarjoa limeviipaleiden kanssa.
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström