Takaisin
Resepti

Silli-perunakranssi

Silli-perunakranssi

60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö

Silli-perunakranssi – hyvää ja kaunista! Kokoa rakuunalla ja sinapilla maustetut perunat ja matjessillipalat tyylikkääksi seppeleeksi.  Voit tehdä kranssin myös pienempinä annoslautasille. 

Juomasuositus

Pieni makeus ja raikas hapokkuus valkoviinissä on suorastaan tarpeellista, kun ruoassa on runsaan suolaista silliä ja tuhtia kananmunaa. Saksan Moselin alueen puolikuivasta rieslingistä löytyy molempia. Makeuden ja hapokkuuden lisäksi niissä on runsaasti hedelmäisyyttä, jolloin viini ei jää ruoan voimakkaiden makujen jalkoihin.  

Valmistusaineet
  • 3 kananmunaa keitettynä 

  • 1–2 viipaletta saaristolaisleipää 

  • ½ rkl voita paistamiseen 

  • 1 pkt (180 g) matjessillifileitä 

  • ½ kurkku 

  • ½ punasipulia 

  • ½ rs (à 70 g) versosekoitusta 

  • ½ prk ranskankermaa 

  • ¼ rku tilliä 

  • Rakuunaperunat 

  • 300 g perunoita keitettynä (kiinteä lajike) 

  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä  

  • 1 rkl sitruunanmehua 

  • ½ rkl dijonsinappia 

  • 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna 

  • 1 tl sokeria 

  • ½ tl suolaa 

  • ½ tl mustapippuria 

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin rakuunaperunat. Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Valuta ja anna jäähtyä. Kuori ja halkaise perunat.  

  2. Sekoita öljy, sitruunanmehu, sinappi ja mausteet kulhossa. Pyöräytä perunat kastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia. 

  3. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia. Kaada vesi pois. Upota munat kylmään veteen, jotta niiden kypsyminen lakkaa. Kuori jäähtyneet munat ja leikkaa ne pitkittäin halki. 

  4. Leikkaa leipä pieniksi paloiksi. Kuumenna voi paistinpannulla, lisää leipäpalat ja paista ne rapeiksi. 

  5. Viipaloi sillifileet. Leikkaa kurkku juustohöylällä pitkiksi viipaleiksi ja pyöräytä rulliksi. Kuori ja hienonna punasipuli.  

  6. Asettele perunoita, silliä, kurkkurullia, munanpuolikkaita ja versosekoitusta vadille kranssin muotoon. Ripottele päälle punasipulia ja leipäpaloja. Viimeistele ranskankermanokareilla ja tillillä. 

Resepti Annika Elomaa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.