Takaisin
Resepti

Siskonmakkarakeitto thaityyliin

Laktoositon

Siskonmakkarakeitto thaityyliin

Laktoositon
30 min
2 hlö
30 min
2 hlö

Mausteilla ja lisukkeilla saat tuunattua perinteisen siskonmakkarakeiton Thaimaan mausteiseen makumaailmaan.

Juomasuositus

Raikas ja maltainen vaalea lager antaa tilaa siskonmakkarasopan mausteisuudelle.

Viineistä pirteä ja hedelmäinen, puolikuiva pinot gris tai lempeä ja makeahko, kukkainen gewürztraminer eivät nekään pelästy keiton thaimausteita.

Valmistusaineet
  • 8 dl kasvis- tai kanalientä

  • 1 rkl kalakastiketta

  • 0,5 rs (250 g) siskonmakkaroita

  • 1 ps (80 g) vehnänuudeleita

  • 0,5–1 punaista chilipalkoa

  • noin 15 g tuoretta inkivääriä lastuina

  • 2 kaffirlimetin lehteä

  • 2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina

  • 0,25 tl seesamiöljyä

  • 5 cm purjon vihreää osaa

  • 1 makeaa suippopaprika kuutioituna

  • 50 g siitakesieniä viipaloituna

  • 1/2 dl tuoretta korianteria silputtuna

  • 1/4 limettiä viipaloituna

Valmistusohjeet
  1. Mittaa kasvisliemi ja kalakastike kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.

  2. Purista siskonmakkarat mukaan. Murra joukkoon nuudelit. Lisää kattilaan halkaistu, siemenetön chili silputtuna, inkiväärilastut, kaffirlimetin lehdet, valkosipulit ja seesamiöljy. Anna hautua muutama minuutti.

  3. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Lisää ne keittoon, samoin paprika ja sienet. Kuumenna ja tarkista maku maistamalla.

  4. Jaa keitto annoskulhoihin. Ripottele pinnalle korianteria ja limettiviipaleet.