Tulista chiliä, rapsakkaa riisinuudelia, katkarapuja, tofua ja maapähkinoitä. Kokkaa thaimaalainen katuruokaklassikko kotikeittiössä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Mausteilla ja lisukkeilla saat tuunattua perinteisen siskonmakkarakeiton Thaimaan mausteiseen makumaailmaan.
Raikas ja maltainen vaalea lager antaa tilaa siskonmakkarasopan mausteisuudelle.
Viineistä pirteä ja hedelmäinen, puolikuiva pinot gris tai lempeä ja makeahko, kukkainen gewürztraminer eivät nekään pelästy keiton thaimausteita.
8 dl kasvis- tai kanalientä
1 rkl kalakastiketta
0,5 rs (250 g) siskonmakkaroita
1 ps (80 g) vehnänuudeleita
0,5–1 punaista chilipalkoa
noin 15 g tuoretta inkivääriä lastuina
2 kaffirlimetin lehteä
2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
0,25 tl seesamiöljyä
5 cm purjon vihreää osaa
1 makeaa suippopaprika kuutioituna
50 g siitakesieniä viipaloituna
1/2 dl tuoretta korianteria silputtuna
1/4 limettiä viipaloituna
Mittaa kasvisliemi ja kalakastike kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Purista siskonmakkarat mukaan. Murra joukkoon nuudelit. Lisää kattilaan halkaistu, siemenetön chili silputtuna, inkiväärilastut, kaffirlimetin lehdet, valkosipulit ja seesamiöljy. Anna hautua muutama minuutti.
Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Lisää ne keittoon, samoin paprika ja sienet. Kuumenna ja tarkista maku maistamalla.
Jaa keitto annoskulhoihin. Ripottele pinnalle korianteria ja limettiviipaleet.