Takaisin
Resepti

Stout-suklaakakku

Kasvisruokavalio

Stout-suklaakakku

Kasvisruokavalio
3 tuntia
10 hlö
3 tuntia
10 hlö

Stout-suklaakakku saa mehevyyttä ja makua stout-oluesta.

Juomasuositus

Stoutilla maustetun kakun parina loistaa tilkka stoutia tai portteria. Vaihtoehtoisesti lasiin voi kaataa vastaavan runsasta punaista portviiniä. 

Valmistusaineet
  • 225 g voita 

  • 2 ½ dl stout-olutta 

  • 2 dl kaakaojauhetta 

  • 3 munaa 

  • 200 g ranskankermaa 

  • 1 tl vaniljauutetta 

  • 4 dl vehnäjauhoja 

  • 4 dl sokeria 

  • 2 tl ruokasoodaa 

  • ½ tl suolaa 

Suolakinuskikuorrute

  • 75 g voita 

  • 1 ½ dl fariinisokeria 

  • 1 dl kuohukermaa 

  • ½ tl vaniljauutetta 

  • ripaus suolaa 

  • 1 ½–2 dl tomusokeria 

Valmistusohjeet
  1. Kiehauta voi ja stout-olut kattilassa. Siirrä kattila liedeltä. Lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. 

  2. Riko isoon kulhoon kanan­munat. Lisää ranskankerma, vanilja ja jäähtynyt stout-seos. Sekoita tasaiseksi. 

  3. Yhdistä jauhot, sokeri, ruokasooda ja suola toisessa kulhossa. Sekoita jauhot märkiin aineksiin. Älä vaivaa.  

  4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 2,5 litran vetoiseen kuivakakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 50–55 min uunin alatasolla. Anna kakun jäähtyä 10 min vuoassa ja kumoa kakkulautaselle. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 

  5. Valmista kuorrutus. Kiehauta kattilassa voi, sokeri, kerma ja suola. Anna kiehua 1 min ja poista liedeltä. Lisää vanilja ja tomusokeri. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Jäähdytä kuorrute ja valuta kakun päälle. Voit lämmittää kuorrutetta varovasti kattilassa uudelleen, mikäli se on liian paksua. 

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositus Anri Lindström