Takaisin
Resepti

Stroganoff

Stroganoff

60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Stroganoff on herkullinen naudanlihakastike, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Smetanalla ja suolakurkulla viimeistelty kastike maistuu perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Juomasuositus

Stroganoffin klassinen juomapari on tumma lager. Siinä on vaaleaan lageriin verrattuna maltaisempi ja pyöreämpi runko, joka sopii erinomaisesti lihapatojen kumppaniksi. Lagereille tyypillinen runsas hiilihappoisuus toimii stroganoffin eduksi, sillä se keventää kauniisti smetanan tuomaa kermaisuutta. 

Valmistusaineet
  • 400 g naudan ulko- tai sisäpaistia 

  • 2 + 1 rkl voita 

  • 1 tl suolaa 

  • 1 tl mustapippuria 

  • 2 sipulia 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 3 rkl vehnäjauhoja 

  • 5 dl vettä 

  • 2 rkl tomaattipyreetä 

  • 1 rkl sinappia 

  • 2 suolakurkkua 

  • 120 g smetanaa 

Viimeistely:

  • lehtipersiljaa 

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa liha suikaleiksi. Ruskista lihat kahdessa erässä voissa paistinpannulla ja siirrä ne kattilaan. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla. 

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit voissa. Lisää vehnäjauhot ja anna jauhojen ruskistua kevyesti. Lisää vesi, tomaattipyree ja sinappi. Anna kiehahtaa ja kaada kastike lihojen päälle. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 1 tunti. 

  3. Leikkaa suolakurkut pieniksi kuutioiksi. Lisää suolakurkut ja smetana kattilaan. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Viimeistele lehtipersiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja etikkapunajuurien kanssa. 

Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström