Takaisin
Resepti

Suklaaskonssit tyrnihillolla

Kasvisruokavalio

Suklaaskonssit tyrnihillolla

Kasvisruokavalio
50 min
6 hlö
50 min
6 hlö

Makeita ja suolaisia pikkupaloja, teetä ja hyvää seuraa – brittiläiseen kello viiden teehen on helppo hullaantua! Suklaaskonssit tyrnihillolla on jännittävä versio englantilaisesta teeleivästä.

Juomasuositus

Peribrittiläisellä iltapäiväteellä lasissa pirskahtelee oikeutetusti englantilainen kuohuviini. Parhaaseen posliiniin kaadetaan bergamottista Earl Grey -teetä.

Valmistusaineet
  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna 

  • 50 g voita 

  • 3 dl vehnäjauhoja 

  • 1/2 dl kaakaojauhetta 

  • 3 tl leivinjauhetta 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 2 rkl sokeria 

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä 

Tyrnihillo: 

  • 3 dl (200 g) tyrniä 

  • 2 rkl vettä 

  • 1 dl hillosokeria 

 

Lisäksi:  

  • 2 dl vispikermaa

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin tyrnihillo. Mittaa kattilaan tyrni, vesi ja hillosokeri. Keitä noin 10–15 minuuttia. Siivilöi hillo halutessasi ja jäähdytä se. 

  2. Rouhi suklaa ja sulata voi. 

  3. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää sekaan rouhittu suklaa. Yhdistä sulatettu voi kermaviilin kanssa ja lisää kuivien ainesten joukkoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Varo sekoittamasta liikaa.

  4. Taputtele taikina 2–3 cm paksuksi levyksi pöydälle ja ota siitä esimerkiksi pienellä lasilla pyöreitä (ø 5 cm) paloja. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 15–17 min. Jäähdytä.

  5. Vaahdota kerma. Halkaise skonssit ja täytä ne kermavaahdolla ja tyrnihillolla. 

Ohjeesta tulee 12 skonssia. 

 

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström