Skonssit eli teeleivät ovat todellisia hetken lapsia: ne maistuvat parhailta vastapaistettuina.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Makeita ja suolaisia pikkupaloja, teetä ja hyvää seuraa – brittiläiseen kello viiden teehen on helppo hullaantua! Suklaaskonssit tyrnihillolla on jännittävä versio englantilaisesta teeleivästä.
Peribrittiläisellä iltapäiväteellä lasissa pirskahtelee oikeutetusti englantilainen kuohuviini. Parhaaseen posliiniin kaadetaan bergamottista Earl Grey -teetä.
100 g tummaa suklaata rouhittuna
50 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 prk (200 g) kermaviiliä
Tyrnihillo:
3 dl (200 g) tyrniä
2 rkl vettä
1 dl hillosokeria
Lisäksi:
2 dl vispikermaa
Valmista ensin tyrnihillo. Mittaa kattilaan tyrni, vesi ja hillosokeri. Keitä noin 10–15 minuuttia. Siivilöi hillo halutessasi ja jäähdytä se.
Rouhi suklaa ja sulata voi.
Yhdistä kuivat ainekset ja lisää sekaan rouhittu suklaa. Yhdistä sulatettu voi kermaviilin kanssa ja lisää kuivien ainesten joukkoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Varo sekoittamasta liikaa.
Taputtele taikina 2–3 cm paksuksi levyksi pöydälle ja ota siitä esimerkiksi pienellä lasilla pyöreitä (ø 5 cm) paloja. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 15–17 min. Jäähdytä.
Vaahdota kerma. Halkaise skonssit ja täytä ne kermavaahdolla ja tyrnihillolla.
Ohjeesta tulee 12 skonssia.
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström