Japanilaiset Katsu Sando -kerrosleivät täytetään possu- tai broilerifileellä. Näyttävät kerrosleivät sopivat myös juhlapöytään!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Japanilaiset Tamago Sando -kerrosleivät on täytetty kananmunalla ja avokadolla. Ne sopivat piknikevääksi, mutta myös juhlapöytään!
Piknikillä helppous on valttia myös juomavalinnassa. Kevyt vaalea lagerolut antaa leipien makujen loistaa ja raikastaa suuta haukkausten välissä. Viinin ystävä pakkaa piknikkoriin roseeviiniä kevyessä pahvipakkauksessa tai tölkissä.
Roseeviinin voi valita omien makumieltymysten mukaan, sillä näille herkkuleiville sopii sekä klassisen kuiva ja yrttinen Provencen rosee että modernimman tyylinen, runsaan hedelmäinen ja makeahko viini.
Kuohuviini on piknikherkkujen luottokumppani. Paahteinen ja runsaan sitruksinen cava Espanjasta maistuu raikkaalta pikkusuolaisten leipien kanssa kuumana kesäpäivänä. Alkoholiton kuohuviini toimii myös mainiosti.
Tamago sando -täyte:
4 kananmunaa
2 avokadoa
Tonkatsukastike:
4 rkl ketsuppia
2 rkl worcester-kastiketta
2 rkl sokeria
2 tl soijakastiketta
1 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl sinappia
Lisäksi:
8 isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
200 g kesä- tai valkokaalia
1/2 dl majoneesia
1/2 rku tuoretta korianteria
Keitä munat pehmeän kypsiksi (noin 5–6 min) ja jäähdytä kylmässä vedessä.
Viipaloi avokadot.
Sekoita tonkatsukastikkeen ainekset keskenään.
Valmista kaalisalaatti. Suikaloi kaali mandoliinilla tai veitsellä mahdollisimman ohueksi ja siirrä kulhoon. Hienonna korianteri ja lisää se kulhoon. Lisää myös majoneesi ja sekoita.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois halutessasi. Voitele kaikki leivät tonkatsukastikkeella. Levitä leipäviipaleille tonkatsukastiketta, sitten kaalisalaattia, keskelle keitetty muna ja sen reunoille avokadoa. Halkaise leipä varovasti keskeltä.
Vinkki: Jos otat kerrosleivät mukaan piknikille, kääri leivät kokonaisina voipaperiin, solmi kahdella nauhalla ja halkaise ne papereineen vasta sen jälkeen, niin leivät voi syödä kätevästi suoraan paperista.
Vinkki: Voit valmistaa osasta Katsu Sando -kerrosleipiä, joissa muna ja avokado korvataan leivitetyllä possun ulkofileellä tai broilerin fileepihvillä. Katso ohje tästä.
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström