Trendikäs artisokkadippi ja hernekroketit ovat alkupalapöydän takuuvarma hitti.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Ihanan ilmavat tuulihatut täytetään viikunalla ja cheddarjuustolla. Herkullinen naposteltava maistuu niin kello viiden teen kuin kuohuvankin kera.
Peribrittiläisellä iltapäiväteellä lasissa pirskahtelee oikeutetusti englantilainen kuohuviini. Parhaaseen posliiniin kaadetaan bergamottista Earl Grey -teetä.
1 dl vettä
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Täyte:
100 g cheddarjuustoa
2 viikunaa
tuoretta timjamia
Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min.
Laita taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle kekoja. Voit jakaa taikinan myös kahden lusikan avulla kasoiksi. Annoksesta tulee noin 16 tuulihattua.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20–25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana. Jäähdytä tuulihatut.
Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja lisää täytteeksi viipaloitua viikunaa ja cheddarjuustoa. Koristele timjamilla.
Ohjeesta tulee 16 kpl. Vinkki: ylimääräiset tuulihatut voi pakastaa.
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström