Tee itse mahtava teriyakimarinadi kasvisvartaille ja syty liekkeihin. Pujota vartaisiin kasvisten lisäksi sieniä, mozzarellaa tai halloumia ja kirsikoita.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Teriyakikastike antaa ruokiin täydellinen yhdistelmän makeutta ja suolaisuutta. Joukkoon lorautetaan myös sakea umamisuutta tuomaan.
1 dl sakea
1/2 dl miriniä
1/2 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl vettä
2 1/2 rkl ruokosokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
(1 tl seesaminsiemeniä)
Mittaa nesteet, sokeri ja maissitärkkelys pieneen kattilaan. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi sekä inkivääri. Lisää ne kattilaan.
Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Siivilöi valkosipuli- ja inkivääripalat pois halutessasi.
Lisää seesamiöljy lopuksi kastikkeeseen ja jäähdytä. Paahda halutessasi seesaminsiemeniä ja lisää kastikkeeseen.
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, vinkit antoi valikoimamestari Eero Lehtonen