Takaisin
Resepti

Teriyakikastike

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Teriyakikastike

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
30 min
10 hlö
30 min
10 hlö

Teriyakikastike antaa ruokiin täydellinen yhdistelmän makeutta ja suolaisuutta. Joukkoon lorautetaan myös sakea umamisuutta tuomaan. 

Valmistusaineet
  • 1 dl sakea 

  • 1/2 dl miriniä 

  • 1/2 dl riisiviinietikkaa 

  • 1/2 dl soijakastiketta 

  • 1/2 dl vettä 

  • 2 1/2 rkl ruokosokeria 

  • 1 rkl maissitärkkelystä 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 1 rkl inkivääriä raastettuna 

  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä 

  • (1 tl seesaminsiemeniä) 

Valmistusohjeet
  1. Mittaa nesteet, sokeri ja maissitärkkelys pieneen kattilaan. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi sekä inkivääri. Lisää ne kattilaan. 

  2. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Siivilöi valkosipuli- ja inkivääripalat pois halutessasi.  

  3. Lisää seesamiöljy lopuksi kastikkeeseen ja jäähdytä. Paahda halutessasi seesaminsiemeniä ja lisää kastikkeeseen. 

    Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, vinkit antoi valikoimamestari Eero Lehtonen