Nachopelti on helppo ja hauska sormiruoka, jonka jakaa mielellään ystävien kanssa. Nachos supreme muuntuu kätevästi lihaisasta ja tuhdista kevyempään, kun korvaat jauhelihan ananaksella.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Mitä jos tekisit nachopellin sijaan krouvin texmex-kasvispiirakan? Murskaa nacholastut ja sekoita rasva niiden joukkoon, niin saat piirakalle juustokakkutyyppisen pohjan. Täytteeksi sopivat erilaiset kasvikset.
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tuoretta jalapenoa (tai chiliä)
1 rkl öljyä
1 tl kuminaa
1 tlk tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk (380/230 g) mustapapuja
1 tlk (300/285 g) maissia
200 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
4 kananmunaa
1/2 tl paprikajauhetta
250 g kirsikkatomaatteja
Pohja:
1 pss (475 g) maissilastuja
100 g voita tai margariinia
Lisäksi:
1 rku korianteria
200 g ranskankermaa
2 limeä
Valmista ensin pohja. Murskaa maissilastut (säästä 2–3 dl kokonaisina koristeluun) tehosekoittimessa ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja painele tasaiseksi. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi jalapenot. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää jalapenot ja kumina. Lisää tomaattimurska ja anna hautua kevyesti poreillen 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
Lisää valutetut ja huuhdellut mustapavut tomaattikastikkeen päälle. Valuta maissi ja lisää pellille.
Pehmennä tuorejuusto kulhossa vispilällä. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Mausta paprikajauheella. Kaada seos pellille.
Lisää kirsikkatomaatit ja paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Viimeistele piirakka maissilastuilla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa ranskankerman ja limeviipaleiden kanssa.
Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström