Takaisin
Resepti

Texmex-kasvispiirakka

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Texmex-kasvispiirakka

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Mitä jos tekisit nachopellin sijaan krouvin texmex-kasvispiirakan? Murskaa nacholastut ja sekoita rasva niiden joukkoon, niin saat piirakalle juustokakkutyyppisen pohjan. Täytteeksi sopivat erilaiset kasvikset.

Juomasuositus

Krouvi ja mausteinen piirakka piristyy kevyen viljaisella, vaalealla lagerilla. Voit sujauttaa lasiin limesiivun lisäämään raikkautta entisestään.

Valmistusaineet
  • 2 sipulia 

  • 2 valkosipulinkynttä 

  • 2 tuoretta jalapenoa (tai chiliä) 

  • 1 rkl öljyä 

  • 1 tl kuminaa  

  • 1 tlk tomaattimurskaa 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

  • 1 tlk (380/230 g) mustapapuja 

  • 1 tlk (300/285 g) maissia  

  • 200 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti) 

  • 4 kananmunaa 

  • 1/2 tl paprikajauhetta  

  • 250 g kirsikkatomaatteja 

Pohja: 

  • 1 pss (475 g) maissilastuja 

  • 100 g voita tai margariinia 

Lisäksi: 

  • 1 rku korianteria   

  • 200 g ranskankermaa 

  • 2 limeä  

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin pohja. Murskaa maissilastut (säästä 2–3 dl kokonaisina koristeluun) tehosekoittimessa ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja painele tasaiseksi. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.  

  2. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi jalapenot. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää jalapenot ja kumina. Lisää tomaattimurska ja anna hautua kevyesti poreillen 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. 

  3. Lisää valutetut ja huuhdellut mustapavut tomaattikastikkeen päälle. Valuta maissi ja lisää pellille.  

  4. Pehmennä tuorejuusto kulhossa vispilällä. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Mausta paprikajauheella. Kaada seos pellille. 

  5. Lisää kirsikkatomaatit ja paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.  

  6. Viimeistele piirakka maissilastuilla ja tuoreella korianterilla. Tarjoa ranskankerman ja limeviipaleiden kanssa. 

Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström