Katso resepti >
Tomaatti-basilika-piirakka
Tämä kasvispiirakka tuo välimeren maut ja tuoksut ruokapöytään.
Välimeren maut omaavalle piirakalle sopii hyvin kuiva ja hapokas valkoviini tai saksalainen keskiasteisesti humaloitu vehnäolut.
Odotathan hetken…
Tämä kasvispiirakka tuo välimeren maut ja tuoksut ruokapöytään.
Välimeren maut omaavalle piirakalle sopii hyvin kuiva ja hapokas valkoviini tai saksalainen keskiasteisesti humaloitu vehnäolut.
Pohja
150 grammaa huoneenlämpöistä voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
Täyte
2 ruukkua basilikaa
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
100 grammaa fetakuutioita
Munamaitoseos
3 onnellisen kanan munaa
2 dl ruokakermaa
100 grammaa smetanaa
250 grammaa juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
Koristeluun
Tuoretta basilikaa, kokonaisia tomaatteja
Nypi voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi, vältä turhaa vaivaamista. Levitä taikina laakeaan voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista tällä välin täyte.
Pilko basilika hienoksi silpuksi blenderissä, mutta jätä muutama varsi koristeluun. Leikkaa saksilla aurinkokuivatut tomaatit suuhun sopiviksi paloiksi ja sekoita nämä keskenään. Lisää seokseen fetakuutiot ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita munamaitoseoksen kaikki aineet keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan. Kaada seos piirakan päälle ja paista 225 asteessa vielä ainakin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut väriä ja on kypsä. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele basilikalla ja halutessasi tomaateilla.