-
Kuori ja leikkaa juurekset reiluiksi paloiksi. Leikkaa sipulit lohkoiksi. Laita kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ja valuta öljyä päälle. Mausta suolalla ja sekoita hyvin. Paista 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
-
Valmista marinadi. Hienonna minttu. Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi kypsien, kuumien kasvisten päälle ja sekoita. Anna maustua.
-
Valmista fetahummus. Huuhtele ja valuta kikherneet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
-
Keitä munat lähes kypsiksi, 8–9 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne. Kuumenna chiliöljy pannulla ja paista munanpuolikkaita 2–3 minuuttia keskilämmöllä, kunnes niiden pinta on rapea.
-
Kokoa salaatti. Levitä fetahummus tarjoiluastian pohjalle. Lisää kasvikset. Valuta marinointilientä kastikkeeksi päälle. Viimeistele munilla, fetalla ja mintulla.
Vinkki: Hittimausteeksi noussutta chili-valkosipuliöljyä voi lusikoida mausteeksi melkein kaikkeen ruokaan.
Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström