Takaisin
Resepti

Uunijuurekset fetahummuspedillä ja rapeat chilimunat

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Uunijuurekset fetahummuspedillä ja rapeat chilimunat

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
1 tunti 30 min
4 hlö
1 tunti 30 min
4 hlö

Paahdetut uunijuurekset fetahummuksella ja chilimunalla on juuressalaatti, johon ihastut varmasti.

Juomasuositus

Uuden-Seelannin pirteä & hedelmäinen -makutyypin sauvignon blanc -valkoviinit pullistelevat trooppisten hedelmien ja yrttisten sävyjen runsautta! Ne ovatkin oivallinen taistelupari tälle runsaan mausteiselle ruokalajille.

Valmistusaineet

Paahdetut juurekset:

  • 3 porkkanaa

  • 3 punajuurta

  • 1 palsternakka

  • 2 punasipulia

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

Marinadi:

  • 1/2 rku minttua

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl hunajaa

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 1 tl kardemummaa


Fetahummus:

  • 1 tlk (230 g) kypsiä kikherneitä
  • 2 rkl tahinia

  • 100 g fetajuustoa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl vettä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1/4 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria


Lisäksi:

  • 4 munaa

  • 2 rkl rapeaa valkosipuli-chiliöljyä

  • 100 g fetajuustoa

  • 1/2 rku tuoretta minttua viimeistelyyn

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja leikkaa juurekset reiluiksi paloiksi. Leikkaa sipulit lohkoiksi. Laita kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ja valuta öljyä päälle. Mausta suolalla ja sekoita hyvin. Paista 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

  2. Valmista marinadi. Hienonna minttu. Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi kypsien, kuumien kasvisten päälle ja sekoita. Anna maustua.

  3. Valmista fetahummus. Huuhtele ja valuta kikherneet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

  4. Keitä munat lähes kypsiksi, 8–9 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne. Kuumenna chiliöljy pannulla ja paista munanpuolikkaita 2–3 minuuttia keskilämmöllä, kunnes niiden pinta on rapea.

  5. Kokoa salaatti. Levitä fetahummus tarjoiluastian pohjalle. Lisää kasvikset. Valuta marinointilientä kastikkeeksi päälle. Viimeistele munilla, fetalla ja mintulla.

Vinkki: Hittimausteeksi noussutta chili-valkosipuliöljyä voi lusikoida mausteeksi melkein kaikkeen ruokaan.

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström