Paras versio uunijuureksista syntyy, kun paahdat juurekset kuumassa uunissa ja jälkimarinoit ne tuoreyrteillä ryyditetyllä appelsiini-vaahterasiirappikastikkeella.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Kesytä parsakaali paahtamalla se uunissa. Lisää mahtavaa makua saat mintun, appelsiinin ja pähkinöiden avulla.
400 g parsakaalia tai broccolinia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Lisäksi
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
2 rkl appelsiinimehua
3 rkl hienonnettua minttua
1 dl paahdettuja, rouhittuja cashew-pähkinöitä
1 rkl oliiviöljyä
Jos käytät parsakaalia, leikkaa se pitkiksi paloiksi. Levitä uunipellille.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Yhdistä se oliiviöljyyn. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Kaada seos kasvien päälle. Paista broccolinia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai parsakaalia noin 20 minuuttia.
Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu. Kaada ne kypsille broccolineille tai parsakaaleille. Lisää minttu ja kevyesti rouhitut pähkinät. Viimeistele öljyllä.