Takaisin
Resepti

Kukkainen vadelmabooli

Kukkainen vadelmabooli

10 min
10 hlö
10 min
10 hlö

Kukkasilla koristeltu, rommilla vahvistettu vadelmabooli sopii kevään ja kesän juhliin. Raikkaimman maun saat laittamalla boolisekoituksen jääkaappiin sitruunankuorten kanssa yön yli. Sitruunankuoret tuovat booliin upean aromin.

Valmistusaineet
  • 2 dl vaaleaa rommia

  • 5 dl vadelmalikööriä

  • 2 l sitruunalimonaadia 

  • 2 dl sitruunamehua

  • 0,5–1 dl sokeria tai sokerisiirappia, maun mukaan

  • 1 sitruuna viipaleina

  • Rasiallinen tuoretta vadelmaa

  • (tuoretta minttua, syötäviä kukkia)

Valmistusohjeet
  1.  Aloita sekoittamalla sitruunamehu, sokeri ja rommi. Vinkki: Lisää mukaan sitruunankuoret ja jätä jääkaappiin suljetussa astiassa yöksi. Siivilöi kuoret pois ja jatka ohjeen mukaan seuraavana päivänä. Sitruunankuoret tuovat upean aromin. Kaikki boolin raaka-aineet kannattaa jäähdyttää ennen valmistusta.

  2. Lisää likööri ja sekoita huolella.

  3. Lisää limonaadi, sitruunaviipaleet ja vadelmat. Halutessasi voit lisätä tuoretta minttua tuomaan makua ja ulkonäköä. Syötävät kukat tuovat kesän ja juhlan tuntua booliin.

  4. Lisää halutessasi jäitä. Isot jäät sulavat hitaammin.

Noin kolmen litran boolista riittäisi Alkon boolilaskurin mukaan 10 hengelle 2 tunnin juhliin. 1 desin annoksia on määrässä noin 30 kpl, 2 desin annoksia 15.


Resepti: Mika Rampa, kuvat Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.