Takaisin
Resepti

Västerbotten-juustopiirakka

Västerbotten-juustopiirakka

50 min
8 hlö
50 min
8 hlö

Rapukestien takuuvarma suosikki, Västerbotten-juustopiirakka, tarjoillaan näyttävällä muikunmädillä ryyditettynä.

Juomasuositus

Alsacelaisen rieslingin pyöreä hedelmäisyys ja raikastava hapokkuus on herkullinen yhdistelmä runsaan ja aromikkaan Västerbotten-juustopiiraan kanssa.

Valmistusaineet
  • 3 dl vehnäjauhoja

  • ½ tl suolaa

  • 125 g voita

  • 1 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 300 g Västerbotten-juustoa

  • 3 munaa

  • 2 dl kuohukermaa

  • 1/4 tl mustapippuria

Tarjoiluun:

  • 150 g smetanaa

  • 75 g muikunmätiä

  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohjeet
  1. Nypi jauhot, suola ja voi keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan (Ø 24 cm), jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Levitä taikinaa myös reunoille noin 2 cm korkeudelle. Voit tehdä piirakan myös tavalliseen piirakkavuokaan (Ø 24–26 cm). Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.

  2. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi kulhoon ja sekoita joukkoon munat ja kuohukerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 20–25 minuuttia. Piirakka on valmis, kun se on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Jäähdytä piirakka huoneenlämpöiseksi.

  3. Tarjoa piirakan kanssa vaahdotettua smetanaa, muikunmätiä ja hienonnettua ruohosipulia.