Takaisin
Resepti

Vegaaniset 'tonnikalabagelit'

Vegaaninen

Vegaaniset 'tonnikalabagelit'

Vegaaninen
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Vegaanille sopivat bagelit täytetään 'tonnikalamaisella' tahnalla ja marinoidulla punasipulilla.

Juomasuositus

Joka puolella maailmaa viljelty Chardonnay kukoistaa myös Chilessä. Siellä lajikkeesta tehdään herkullisen, usein jopa trooppisen hedelmäisiä valkoviinejä. Kokeile chileläistä Pirteä & Hedelmäinen -makutyypin chardonnayta bagelin kyljessä. 

Vehnäolut on maultaan raikas ja suutuntumaltaan runsas. Suodatettu, kirkas vehnäolut tarjoilee sitruksisuutta ja keveyttä. Suodattamaton, samea vehnäolut on puolestaan runsaampi ja kypsän hedelmäinen. Kokeile vaikka molempia tai alkoholitonta vehnäolutta bagelien kaverina!

Valmistusaineet
  • 4 täysjyväbagelia 

  • 1 pkt vihanneskrassia tai rucolanversoja 

  • 4 rkl vegaanista majoneesia 

Vegaaninen 'tonnikalatahna': 

  • 1 tlk (380/230 g) kikherneitä 

  • 1 suolakurkku 

  • 1 punasipuli 

  • 1 dl vegaanista majoneesia 

  • 2 tl chilikastiketta 

  • 1 tl dijonsinappia 

  • suolaa ja mustapippuria myllystä 

Marinoitu chili-punasipuli:

  • 2 punasipulia 

  • 1 chili 

  • 1/2 dl sokeria 

  • 1/2 dl valkoviinietikkaa 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1 rkl rypsiöljyä 

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa se viipaleiksi. Hienonna chili. Siirrä sipuli ja chili kattilaan. Mittaa päälle loput ainekset ja kiehauta. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna marinoitua vähintään 10 minuuttia. Jäähdytä.  

  2. Valmista vegaaninen tonnikalatahna. Siirrä huuhdotut ja valutetut kikherneet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta karkeaksi tahnaksi. 

  3. Hienonna suolakurkku. Kuori ja hienonna punasipuli. Yhdistä kikhernetahna, hienonnetut kasvikset ja majoneesi. Mausta chilikastikkeella ja sinapilla. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.  

  4. Paahda bagelit kuivalla pannulla ja sivele niiden pintaan hieman majoneesia. Lisää pohjien päälle vihanneskrassia, täytettä, marinoitua punasipulia ja vielä hieman vihanneskrassia. Lisää kansi, johon on sipaistu myös majoneesia.  

Vinkki: Bageleitten piknikkääreeksi sopii ekologinen mehiläisvahakääre, jonka voit käyttää useaan kertaan.

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström